Direktlänk till inlägg 27 april 2007

Skjut alla jävla kamphundar

Av Mia - 27 april 2007 16:20

Eller i alla fall alla de ägare som inte kan hantera sin kamphund.


I dag när jag varit på lunchpromenaden med Salma och Fia (hunden i grannbutiken) så stannade vi till utanför butikerna och pratade med Fias ägare. Då kommer det en lösspringande Amstaff i hög fart rakt emot våra hundar. Som tur var så gick den förbi lilla Fia som troligen skulle ha varit en munsbit och tog sikte på Salma istället. Gick rakt mot nacken på henne och försökte hugga. Jag drog Salma från Amstaffen som inte lyckades få riktigt grepp och höll på så ett tag. Jag vågade inte ta ner mina händer mot hunden för att få tag i dess nackskinn. En annan tjej som också var där försökte få sin handväska mellan hundarna så att Amstaffen inte skulle få grepp om Salma. Efter en stund troligtvis inte så lång men som ändå kändes som en evighet så kom det en man springande. Han tog upp sin "lilla vovve" i famnen och sa " men så får du inte göra" . Han förklarade att hunden smitit ut när han skulle gå ut med soporna och sedan gick han med hunden fortfarande i famnen. Inte ett enda ursäkta!!!!!


 Tur att det slutade utan allvarliga skador, fysiska i alla fall. Salma fattade nog inte riktig vad som hände men man vet ju inte om hon i framtiden får psykiska skador av anfallet.

 Det hela är nu polisanmält, men frågan är om det görs något åt saken. Jag vet inte om jag vågar gå med Salma här mer. Absolut inte med båda hundarna för hur hade det slutat om jag varit ensam med dem, vilket jag minuterna innan anfallet var. Det blir nog att ta bilen på luncherna och gå någon annastans i stan.


Salmas matte Mia

 
 
Bastas matte Karin

Bastas matte Karin

27 april 2007 18:28

Usch och fy för sådana hundar/hundägare. Tur att det gick bra för er!!!! Basta och jag blev anfallna av en Australien Cattle dog en gång på lunchprommisen. Basta bara skrek och försökte gömma sig bakom mig. Hussen kom med andan i halsen, förklarandes att hans hund aldrig brukar göra så !!????? Jag sa åt honom att hålla hunden kopplad om den inte lydde honom. Basta försöker gå omvägar när vi möter dem nu förtiden.
Det visade sig att denna hund är en foderhund till en kompis/kennelägare på brukshundsklubben. Kompisen förklarade att hussen tror sig ha jordens pli på hunden men att så är icke fallet. Basta går omvägar ännu, ett år efter den händelsen, när hon möter cattledogs.

http://bippeliboppen.bloggagratis.se

 
Tina Forsell

Tina Forsell

27 april 2007 18:57

Fy vad hemsk upplevelse!! De var ju en himla tur att inget allvaligt hände med Salma eller lilla Fia!
Jag bev oerhört lättad när jag förstod att inget allvaligt hänt! Hoppas att Salma inte förstod vad som hände så hon inte får några men av det framöver.

Kramar från en lättad Tina :)

http://www.chicabeams.com

 
Hannah

Hannah

27 april 2007 20:52

Tristan och jag har blivit påsprugna och attackerade ett par gånger. Mitt måtto är numera att sparka...
Tur att det gick bra med Salma...

http://takycard.blogg.se

 
Ingen bild

Helena

28 april 2007 16:48

Jag och Tosca har också råkat ut för otrevliga hundar. Hittills har det hjälpt att jag ställt mig emellan i tid och sett stor och hotfull ut och hojtat "försvinn härifrån".
Det finns dock en pitbull (?) här som jag är livrädd att den ska komma lös varje gång jag ser den. Den ser ut att kunna äta en rottweiler till middag om den vill, i kroppspråket.

Vilken tur att det gick bra för er!

 
Ingen bild

La famiglia

28 april 2007 23:06

Jag inser att jag än så länge är lyckligt lottad. Vi har hittills aldrig mött en lösspringande ilsken hund. Men den dag det händer är jag inne på samma strategi som Hannah. Frågan är om jag ska sparka hunden eller ägaren. Förmodligen blir det bägge två.

 
Tessan

Tessan

29 april 2007 15:16

Jag har heller aldrig råkat ut för något sådant under mina nu 15 år av hundägande...men fyfasen, det är min stora fasa!!Det bodde en Pittbull i närheten för ca 2 år sedan, som visst hade attackerat en hund...JAG GICK STORA OMVÄGAR kan jag lova! Det är så tråkigt att dessa skarpa hundar alltid ska hamna hos "fel" ägare.
Må gott!

http://www.ackebus.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Mia - 4 september 2011 20:23

I helgen har jag matte och Gila varit på Öland. Helen och Totte kom också dit för att ha en mysig helg.  På fredagen kollade vi på Långe Erik och sedan blev vi klippta inför utställningen dagen efter.     Totte var så här snygg och blev Bästa han...

Av Mia - 6 juli 2011 23:03

Idag blev jag sugen på att bada i poolen.   Ska jag hoppa i eller inte?   Liten paus på kanten i väntan på att luftmadrassen ska komma närmare.   Surfing Lagotto. Men det är jobbigt att stå upp och hålla balansen så jag....   ...lägger m...

Av Mia - 25 juni 2011 08:06

Hej !   Min syster Elsa har kommit tillbaka. Ja över helgen i alla fall sen vill nog hennes familj ha henne tillbaka igen när de kommer hem från sin semester.   Fina syrran Elsa. När vi busar med varandra har vi en alldels speciell stil. Vi ...

Av Mia - 23 maj 2011 21:50

Mitt i natten till fredag kom min morbror Totte och lilla söta Arwen till oss. Under fredagen anslöt sig Ofelia, Alpina och Lovikka till vårt gäng. Errol och Marlon kom också förbi på en kort fika. Varför denna Lagottoansamling? Jo det har varit den ...

Av Mia - 6 maj 2011 11:15

Hej! Nu ska jag berätta lite om hur det går för mig på agilityn. Förra veckan fick jag inte åka för matte sa att jag var i höglöp så då fick mamma Salma följa med istället. De tränade kontaktfält, att springa på båda sidor om matte och starter. Sal...

Ovido - Quiz & Flashcards