Alla inlägg under maj 2007

Av Mia - 6 maj 2007 19:59

Vilken underbar dag idag. Som en riktig sommardag fast det bara är 6 maj. Jag har varit på utflykt till Hallands Väderö. Eftersom hela ön är ett naturreservat så måste vi hundar vara kopplade. Matte satte ihop två koppel så jag fick ett extra långt så jag kunde gå i mitt eget tempo. När vi gått en liten bit så fanns det helt plötsligt kor och får lösa. VAA!! De slipper minsann koppel. De är ju mycket läskigare än vad lilla jag är. Helst ville jag inte gå nära alls men matte verkade säker på sin sak och gick förbi dem så jag hängde på. PUH! det gick bra!


 Sedan kom vi till Ulagapskärret där man får gå på små broar för att inte trampa i kärret. Jag ville gärna provbada lite men det fick jag inte :-(. Tyvärr såg vi inte till ett enda träsktroll. Bilden där jag sitter med Felix och Filippa är tagen där.


 Väl ute ur träsket stötte vi på fler kossor och fyra hästar. En häst tyckte att jag verkade kul och kom fram för att hälsa på mig. Skit ! Vad rädd jag blev! Matte fick ta upp mig i famnen och rädda mig.


 Sen kom dagens höjdpunkt. JAG FICK ÄNTLIGEN TA ÅRETS FÖRSTA DOPP I HAVET ! Oj oj oj vad roligt ! Jag hoppade, skuttade och var bara så lycklig som en Lagotto kan vara. Felix och Filippa badade också  men det var lite för kallt för dem.


 Sedan tog vi båten hem igen och då var jag supertrött och somnade under sätet. Fler bilder från dagen kan ni hitta i fotodagboken på min hemsida.


Lagottiskram!

Salma

Av Mia - 5 maj 2007 21:37

Denna helgen är hussefri. Han är och hälsar på fiskarna i havet runt Hönö. Hussefritt är bra för då är det gott om plats i mattes säng och jag passar på att bre´ut mig på husses sida :-)  Ha! Matte som aldrig skulle ha en hund i sängen eller i soffan för den delen, oj oj oj som det kan gå.


 När vi var ute i skogen idag tog matte med en tennisboll som hon kastade. Jag sprang glatt i väg efter den, tuggade lite på den och släppte den. Tydligen vill matte att jag ska springa tillbaka med den till henne. Men varför det ? Hon får väl skylla sig själv om hon kastar bort den. Nån gång gick jag tillbaka med den och då fick jag godis, kanske inte så dumt ändå.


 Idag fick jag för mig att skälla lite när jag var ute på altanen. Då började en granne en bit bort skälla på mig, en människa alltså. Vad grannen inte visste var att matte låg och solade och när hon tittade upp över räcket så försvann grannen in i huset snabbt som ögat, piiinsamt. Jag skäller nästan aldrig och ett två minuters skäll om dagen borde vara en männsklig hund(lig)rättighet. Eller hur ?


Voff voff !

Salma

Av Mia - 4 maj 2007 22:16

Nu får du gå balans Filippa så vilar jag lite.


Vofsegull

Av Mia - 3 maj 2007 19:54

Tänk vad lite korv kan göra. Har varit superslö hela dagen men när det var dax för handlerkrsen och korven kom fram så var jag som förbytt.

 Att flytta på frambenen gick så där, men det gjorde inte så mycket eftrsom jag var gladare och gick desto finare i dag. Vi fick träna på hur det går till i ringen med domare. Jag får vara med småhundarna och gissa vem som vann i den klassen ? Jo just det SnyggSalma. Mest var det mattes förtjänst faktiskt som visade mig snyggt för efter mig kom Mikaels egen lilla pudel som för dagen var utlånad till en kursdeltagare. Hon gjorde misstaget att böja sig fram med rumpan mot domaren (dödssynd) och därför kom de efter mig trots att pudeln är champion.

 Så idag är vi glada !

SnyggSalma

Av Mia - 3 maj 2007 11:34

Ut och in från jobbet mellan kunderna. Utanför salongen finns en liten gräsmatta där vi kan träna på utställningstekniken. Hitills har det gått bra, matte verkar nöjd. För mig går det så där, tycker det är ganska tråkigt även om matte försöker pigga upp mig och leka. Men vi tränar bara i korta perioder för att vi alltid ska kunna sluta positivt. Får se hur det går i kväll. Jag har inte protesterat när hon flyttat på frambenen idag, det verkar inte som om hon tänkt att klippa klorna.


Salmis

Av Mia - 2 maj 2007 21:47

Nu har vi varit på den där handlerkursen igen. Jag tycker faktiskt att den är rätt långtråkig. Gör så gott jag kan för att busa igång matte men hon blir bara arg och säger nej. Vi hundar ska stå stilla medan våra handlers ska pilla på oss och ställa benen på ett visst sätt som anses snyggt. Vaddå jag ställer väl mina ben där jag vill. I dag tjöt jag när matte försökte flytta mina framben och började hoppa. Man vet ju aldrig ifall klotången är med och helt plötsligt åker fram. Så matte säger att vi gjorde fiasko idag och MÅSTE träna massor till nästa gång. Problemet är bara att nästa gång är i morgon.

 Men ingenting är omöjligt, om du gör ditt bästa matte så ska jag göra så gott jag kan för att få dig glad och ge mig godare godis. Snälla matte ta med korv i morgon.


Kram!

Söta Salma

Av Mia - 2 maj 2007 14:28

Här är lite bilder från skogen som vi tog idag. Jag balanserar på ett nedfallet träd och bilden där jag sitter med matte har Filippa 3 år tagit.


Nostryck !

Salma

Av Mia - 1 maj 2007 22:18

Jaha då är maj här, årets vackraste månad. Den inleddes för min del med hemsk, fruktansvärd, superläskig kloklippning. Jag är så rädd när tången kommer fram så att jag tror att jag ska dö. Det hjälper inte heller att jag ylar och skriker för de där människorna har tydligen bestämt att kloklippning är viktigt. Någonting hemskt hände i samband med kloklippning när jag var på djursjukhuset och nu tycker jag inte om det.


 Sedan skulle vi (jag, matte och barnen ) åka på klubbtävling i agility och titta hur det går till. Vi såg när banan byggdes och när det sedan var dags för start så tappade matte tålamodet med barnen och vi fick åka hem :-(     Barnen har skrik i halsen och myror i brallan och matte PMS, det är ingen bra kombination.  Väl hemma igen fick jag en riktigt lång runda i skogen. Det var nog matte som behövde den mest men jag hänger gärna på. I skogen hittade jag delikatesser. Först en hästbajs som smakade gott och som var underbar att rulla sig i. Sedan hittade jag älgbajs som jag också smakade lite på. Men bäst av allt var ändå kärret som jag badade i, det är så kul :-)

 När vi kom hem fick jag vara på altanen för husse hade städat och vi skulle ha kalas. Fick inte komma in förrän jag torkat och smutsen hade dammat av benen. Efter kalaset åkte jag på badning så nu är jag vit och fin igen.


Voff!

Salmis

Ovido - Quiz & Flashcards