Alla inlägg under juni 2007

Av Mia - 25 juni 2007 19:50

I dag har jag rullat mig i blött nyklippt gräs och på så sätt fått en ny färg på pälsen - mintgrön. Har också stulit min godispåse och ätit upp allt godiset. Alltså en ganska lugn dag för en Lagotto.


Rull on!

Salmis


Ett tillägg: tuggat på ett limstift, det var nåt i den smaken jag fastnade för.

Av Mia - 24 juni 2007 16:13

Jösses så mycket tovor det kan bli på mig.

 Nu när jag har lite utställningspaus så har jag fått bada och rulla mig både här och där. Min matte tycker att ett bra hundliv ska få innehålla sånt även om jag blir smutsig och luktar illa.

 Men det finns ju en baksida med det här och det heter tovor. Om matte inte tyckt att utställning var så kul så skulle jag fått vara kortklippt och sluppit tovorna. MEN nu är det så att hon vill syssla med utställning och det är väl bara att gilla läget.

 Så idag har vi haft stora tovutredningsdagen. Tovskär, stålkam och karda har fått härja vilt i min päls. Tvi så ont det gör.....  På golvet blev det en stor Salmaullboll och jag såg ut som en Biscon frise´, pinsamt!  Min matte har helt missat kapitlet i Lagotto boken om att man aldrig ska kamma ut pälsen. Men hon är hygglig att blöta ner pälsen på mig efteråt så jag blir en Lagotto igen. Ullen kommer att växa ut igen så jag är lagom tjock (i pälsen)tills Tvååker och Västerås.

 Husse har klippt mina klor idag också, det är hans jobb. När matte försöker göra det så tramsar jag mig.


Voff voff!

Salmafluff

Av Mia - 24 juni 2007 13:04

Vad är det?.... Jordgubbsrullning alltså, jo det är när en vit hund rullar sig på en jordgubbe på en vit trasmatta. Härligt!

 Det var ju faktiskt inte mitt fel att människorna tappade en jordgubbe som jag tänkte smaka på. Det var inte särskilt god att äta men desto mysigare att rulla sig på.


 För första gången i mitt liv har jag fått en HEL grillkorv bara för mig själv. Visste inte riktigt hur jag skulle bara mig åt och kunde knappt fatta att det var sant.

Här har jag äntligen fått av en liten bit.

Bollvakt

Sötis

Kram

Salma

Av Mia - 22 juni 2007 23:36

Har är jag i min krans.

Kram Salma

Av Mia - 21 juni 2007 21:22

I dag när vi gick i skogen så fick jag doft på en kanin. Matte såg den men inte jag. Däremot så kände jag lukten och gick med nosen ner i backen med fladdrande nosborrar en riktig lång sträcka.

 Matte tyckta att jag skulle sluta men det ville inte jag för det doftade så härligt. Frågan är om ifall jag inte varit kopplad hur långt jag hade sprungit i väg från matte. Matte ville inte heller testa och släppa mig, taskmört.


GLAD MIDSOMMAR TILL ER ALLA!

Salma o Matte Mia

Av Mia - 19 juni 2007 22:26

Det här är min nya favoritsovplats på jobbet....


....På Elins nya väska.


Kramis!

Salma

Av Mia - 18 juni 2007 19:39

Det finns mycket som kan vara lite läskigt när man är en hund. I dag skrämde en sopbil mig så jag hoppade högt. När jag sedan gick vidare så var jag tvungen att kolla bakåt så att den inte kom efter mig. Då springer en stolpe rakt på mig..... Fy vad läskigt!


Nospuss!

salma

Av Mia - 17 juni 2007 17:38

Jaha idag skulle jag visst cykelmotioneras. Första biten är jag så ivrig och drar  iväg i värsta galoppen men efter en kilometer så började jag lugna ner mig. Det blir faktiskt lite jobbig att tokspringa sådär, lite lagom trav är nog bättre. När vi kom hem blev jag stretchad av matte, lite mysigt kändes det. Sedan gick jag och la mig under sängen, det är viktigt med återhämtning.


 Sen kom värsta pådraget, in i huset kommer 15 barn och jag blir instängd bakom ett kompostgaller i sovrummet. I en timme känns det tryggt att vara där men sen fick jag nog och bröt mig ut. Matte hämtade in mig och stängde grinden. Okej tre minuter till men sen tog jag mig ut igen. Matte hämtar in mig o.s.v  Till sist kom husse och fixade och trixade med gallret så att jag inte skulle kunna rymma igen. Precis som jag inte skulle kunna lista ut hur man kan komma ut trots extra säkerhetsanordningar. I bland är mina människor lite dumma som inte fattat att de har en Lagotto. Lagotto= mycket smart och fiffig hund.

 Så när matte insett att det inte går att stänga inne mig fick jag komma ut med koppel på. Alla barnen ville hålla mig. En drog hit och en drog dit men jag lät dem hålla på, inget att hetsa upp sig över.

 Matte kom med godis och jag fick visa upp mina trixs till barnens glädje. Sedan ville barnen prova, matte var hygglig och gav dem godis. Smart som jag är så visste jag att det inte behövdes några trixs för att få godis av barn. Så jag lät bli att trixa.... och mycket godis fick jag.

Barnen beundrar den söta hunden.

Puss & kram

 kalasSalma

Ovido - Quiz & Flashcards