Alla inlägg under augusti 2007

Av Mia - 24 augusti 2007 23:04

Nu äntligen har jag fått vara helt lös (utan att kopplet hänger efter mig) när vi går i skogen på morgonen. Tydligen är jag så pass pålitlig och visst är jag duktig det måste jag erkänna. Tar bara några små avstickare från mattes ben för att uträtta behoven eller bara lukta lite. I dag kom jag till och med på inkallning när jag var på väg mot en bäck.

 Helt plötsligt mot slutet av rundan kom det en gullig tant med svampkorg och då struntade jag i mattes rop. Jag sprang inte på tanten utan höll mig på att litet avstånd men matte blev inte glad på mig. Sista biten fick jag gå kopplad och vara utan godis. Oj vad jag ångrade mig då, gick tätt intill benet hela vägen och släppte inte matte med blicken. När vi kom till bilen fick jag en godis så då var vi vänner igen.

 På lunchen fick jag också springa lös på den stora gräsmattan på Hässleholmsgården. Tränade lite på olika tricks bl.a ska jag gå mellan mattes ben vända bakom henne och gå tillbaka. Matte skulle sedan sätta mig på prov och busade upp mig så jag tog några spring-fort-i-cirklar-varv och sedan en inkallning. Jag kom direkt och matte blev jätteglad och berömde mig mycket.


Vift på svansen!

Salma

Av Mia - 23 augusti 2007 12:52

... i min vardag är när lila Fia kommer in till mig på jobbet på morgonen så vi kan busa lite. Fia älskar mina öron och för att hon ska nå att tugga lite på dem så lägger jag mig ner. Har även hört att hon gillar andra Lagottos öron men att inga är så goda som mina.


 Grisöron till de godissugna och Lagottoöron till de mys-och bussugna.


Kram

Salmis

Av Mia - 22 augusti 2007 21:24

Nu har jag kommit hem från agilityträningen och är jättetrött. Det är skoj att träna matte men väldigt uttröttande. Ja just det träna matte, det är ju hon som måste fatta vad som ska göras och sedan utföra momenten rätt. Gör hon det så glider jag bara med i svängarna. Eftersom jag nu är så smart och har talang för det mesta så fixar jag övningarna om matte gör rätt. Tydligen är det lite långsammare ledningar i hennes hjärna än i min och när hon tänker fel får jag springa omvägar. Därför blir jag ju skittrött efter träningen. Inte nog med att det ska funka i hennes hjärna, hennes kropp ska sedan göra som hjärnan tänkt vilket försvårar det hela ytterligare.

 Jag ska ge er ett exempel när vi tränade bakombyte. Jag skulle då springa på hennes högra sidan och snett framåt över ett hopphinder, matte ska stanna kvar på andra sidan hindret vända sig om och ta emot mig på sin vänstra sida. Alltså ska jag springa på vänster sida om hindret tillbaka till matte. Men då vred matte sin kropp lite åt höger istället och då tror ju jag att jag ska ta till höger och när jag upptäcker att matte står på vänster sida måste jag göra en piruett för att komma rätt. Det kostar tid och energi.

 Matte trodde så klart att det var jag som gjorde fel men instruktören såg mattes felsteg och fick förklara för henne att det var hon som var den skyldige.

 Vi har också tränat på vippen och det gick bra. Först bara lite trampa på den, sedan håller matte upp den en bit så att jag får sätta tassarna på den och trampa ner den. Till sist fick jag gå över hela, lite läskigt är det att åka ner men matte var glad och berömde mig mycket så lite kul är den.


Hej Hopp!

Salmis

Av Mia - 22 augusti 2007 09:31

I dag har jag jobbat lite med telefonledningen.


Tugg tugg!

   Salma

Av Mia - 21 augusti 2007 21:33

En bra hunddag ska innehålla mycket promenader och kel. Det har jag fått idag, långa härliga turer både i skogen och i stan och mycket kel på jobbet. Ovanligt många tyckeromhundar kunder har det varit på salongen idag som kommit bak till mig för att klappa.

 Jag har också blivit godkänd på att gå och sitta duktigt i kön till pastavagnen. I dag skötte jag mig perfekt sa matte. Perfekt innebär att sitta bredvid mattes ben, sedan när hon går ett steg framåt ska jag följa med och sätta mig bredvid benet igen. Och det här upprepas många gånger innan det är mattes tur att köpa lunch eftersom det alltid är ganska lång kö.


 I morgon kommer det också att bli en bra hunddag har matte lovat för då börjar agilitykursen. Hoppas hon tar med blodkorv.....


Kramis

LyckligaSalma

Av Mia - 21 augusti 2007 11:51

att fästinghalsbandet med bärnstenar fungerar? Ja det verkar så, inte en enda elaking som har bitit sig fast på mig hittills. I stället har en hoppat över till matte, ha ha ha....

 Dessutom är min päls bättre och snyggare än någonsin. På något sätt så biter inte smutsen sig fast på mig heller. Och kanske är det sant som det sägs att man får bättre hälsa av halsbandet. Min matte säger att jag strålar och ser helt fantastisk ut. Så klart är hon inte helt opartisk men ändå...


Kramis

SnyggBärnstensSalma

Av Mia - 20 augusti 2007 20:03

Här kommer ett gammal knep som man kan göra för att sno mat från sin matte eller husse.

 Ställ dig vid bordet och titta lite, spana in hur maten är placerad och från vilket håll du ska göra attacken. Sedan springer du och hämtar en pipleksak. Ställer dig bredvid bordet och piper med leksaken och ser jättesöt ut. Din matte eller husse tar du leksaken och kastar iväg den för att få lugn och ro. Precis när de tar leksaken tappar de koncentrationen på maten och då tar du sats och hugger en stor bit.

 En eller två gånger kan denna fint fungera sedan har din matte och husse lärt sig tricket och då får man hitta på nåt nytt.


pip pip pip!

Salma

Av Mia - 17 augusti 2007 21:26

Ja då var det fredag igen och eftersom jag fick godis förra vecka så är det en tradition. Jag vägrade att gå förbi hundbutiken utan att få gå in. Inne i butiken gick jag runt och luktade på godbitarna innan jag till slut bestämde mig.

Tillbaka på jobbet med min påse.

I dag köpte jag ett grisöra.

På plats i korgen för tugg och mysstund.

Smask smask!

Salmis

Skapa flashcards