Alla inlägg under augusti 2007

Av Mia - 11 augusti 2007 16:17

Äntligen, äntligen, äntligen....

Idag på utställningen i Ronneby small det till och jag fick ett ck. I bästa tik kom jag på reservplats.

Domaren Ligita Zake från Lettland kollar lite närmre på mig.

Duktig var jag och stod fint.

Snyggingen Merta slog mig i unghundsklassen och blev BT-3

Jag vann en spagettislev och matte köpte en stor rosa ck rosett till mig.


Så skönt att äntligen fått ett sånt där ck. Vi har ju kämpat ett tag och varit nära några gånger. För många andra är ett ck inget speciellt men för oss betydde det mycket. Extra kul att det hände i Ronneby för det var ju där jag gjorde min allra första utställning för ett år sedan. Då blev jag BIR-valp.


Kramelikram

SnyggSalma

Av Mia - 10 augusti 2007 20:23

Idag fick jag 20kr i veckopeng att handla godis för på Tails. jag valde ett sånt där smarrigt viltben. Och som jag har tuggat på det hela eftermiddagen. Varmt och svettigt har det varit idag och jag blev alldeles anfådd av att tugga så mycket.

 När matte sedan fick se mig var hon inte glad. Min saliv blandat med geggan från benet hade spridit sig i hela skägget och upp på kinderna. Framtassarna var också kladdiga och hade viltdoft.

 Så ikväll fick mina tassar och min nos en omgång med shampo för det är ju utställning imorgon. Tydligen passar det inte att komma med flottigt skägg till Ronneby Brunnspark.


Må så gott, livet är flott!

Salmis

Av Mia - 9 augusti 2007 22:34

Nu har jag också blivit kammad och klippt inför helgen precis som Tristan. Tyvärr ska vi inte på samma utställning.

Det där med att bli kammad och så är ju inte särskillt kul. Jag och Tristan har planer på att starta en stödförening för Lagotto som tycker det är jobbigt att bli tovutredda. T Ä L T (Tovskär Är Lagotto Tortyr). Vi kommer att ha en stödtelefon dit du kan ringa när din husse eller matte är jobbig, en hemsida och t-shirts ;-).


 När matte klippte mig så var där något konstigt i min rumpa. Matte blev rädd för hon trodde att en bit av tarmen hängde ut. Men det visade sig vara en stor fet fästing. Alltså har dom inga som helst krav på var de äter sin mat. Bläää....


Tvi för matgäster i rumpan!

Salma 

Av Mia - 9 augusti 2007 19:39

 Jag fixade provet i dag inför agilitykursen!!!


Redan på jobbet när matte började fixa med blodkorven fattade jag att det var nåt kul på gång. Och när hon sedan svängde in på agilityvägen på väg hem från jobbet som började det sprätta av glädje i min kropp. Äntligen skulle vi dit igen!

 Först måste man gå en kisserunda runt planerna och sedan får man gå in. Ja gå är inte det rätta ordet för mig utan jag försöker rusa in. Tyvärr är matte i andra änden av kopplet inte lika snabb. Just då finns det inga ord eller godis som kan få mig att gå fint bredvid matte.

 Jag fick börja, de andra var lite blyga. Vi skulle gå i en trekant, första sträckan gick jag bredvid matte och tittade på henne. Andra sträckan småjoggade vi och sedan satt jag kvar och matte gick bort en bit för att kalla in mig. GODKÄND!

 Därefter ställde vi upp i två rader. Däremellan skulle vi en och en gå och titta på vår matte, sitta kvar och komma på inkallning.GODKÄND Jag är hjärtligt välkommen den 22 augusti på kurs.


 Sedan var det dags att åka hem. HEM ! Vi hade ju precis kommit, jag ville träna mer. På vägen ut gick vi nära slalomen och då passade jag på att gå den fast matte inte sagt att jag skulle. För första gången klarade jag tolv pinnar i rad. Jag har ju haft hela sommaren på mig att fundera ut hur jag skulle göra.


 Svansvift!

 Salma

Av Mia - 8 augusti 2007 22:23

...Vad matte egentligen menar. I dag har vi tränat vidare på ligggrejen och det går jättebra, jag har fattat hur det ska gå till. Men när matte helt plötsligt säger sitt istället för ligg rör det ihop sig. För om jag lägger mig ner då får jag inget godis, inte heller när jag tippar över på sidan och spelar död och inte ens när jag rullar runt. VAA!! Jag som är så duktig!

 Ja jag kan ju sitt men det blir kaos i huvudet när hon gör så där. Jag vill bara träna på en sak itaget.


Voff !

Salma

Av Mia - 7 augusti 2007 20:30

Just nu är jag inne i en period med massor av träning tydligen. I kväll när vi skulle köra hem från jobbet träffade vi Fia utanför. Våra mattar kom då på att vi skulle lära oss ett trixs tillsammans.

 Ja, jag behövde inte lära mig så mycket förrutom att stå stilla vilket är svårt när Fia är där för jag blir så sugen på att busa då. Trixet gick ut på att Fia skulle hoppa över min rygg och sedan krypa under min mage. Fia är en smart liten tjej som klarade detta galant, det svåra var att få mig att stå stilla nog. Men vi lyckades till sist. När vi tränat in detta så har våra mattar bestämt att de ska lära oss att Fia ska stå på min rygg, hmmm....


För er som inte varit med i bloggen så länge så kommer här en gammal bild på mig och Fia.

Trickelitrix

Salma

Av Mia - 7 augusti 2007 11:13

I morse fick jag träna ännu mera på ligg grejen när vi gick vår morgonpromenad. Och jag kom faktiskt ihåg hur man gjorde. Fick även ligga kvar och sedan komma på inkallning. På slutet av rundan var matte bara tvungen att testa om det gick att skjuta mig när jag lagt mig ner. Då pekar hon med fingret och säger pang och jag lägger mig på sidan. Jag fattade direkt. Onödig kunskap men ganska kul partytrick.


PartySalma

Av Mia - 6 augusti 2007 21:37

Jag fick inte vila särskillt länge under sängen...

Matte har fått inspiration av Lira o Petra från deras film när Lira gjorde lydnadsdebut.

 Med korv i fickan och klickern i handen ( på matte ) gick vi ner till fotbollsplanen. Började med lite inkallningar som funkade perfekt. Sedan fick jag gå tätt intill mattes ben och när hon stannade skulle jag sätta mig ner bredvid henne. Det gäller nu inte att förväxla detta med när vi tränar till utställning då jag ska stå när vi stannar. Men matte gör lite olika saker med handen och säger olika ord så jag tror att jag har fattat när jag ska stå och när jag ska sitta. På utställning går jag inte lika nära benet heller.

 Sedan gav sig matte sjutton på att jag skulle ligga ner när vi stannade. Detta har vi aldrig gjort tidigare och efter ett tag så fattade jag vad hon menade när hon sa ligg. Till en början satte jag mig ner först bredvid matte och sedan la jag mig framför hennes fötter. Men efter lite finputsning så klarade jag att lägga mig ner direkt och till sist även bredvid henne i stället för framför.

 När vi kom hem och skulle visa husse vad jag lärt mig så dunkade jag ner i vardagsrumsgolvet med en duns så fort matte sa ligg.


Duktiga, duktiga mig !


Tänk vad en Lagotto kan lära sig på 20 minuter.


SmartSalma

Ovido - Quiz & Flashcards