Alla inlägg under augusti 2007

Av Mia - 6 augusti 2007 20:05

Nu är jag trött....

Husse har cyklat med mig nu ikväll. Roligt men jag blir trött efteråt och måste vila under sängen.

 Matte har försökt träna inkallning med mig idag och det funkar bra. Men då är det ju inga andra hundar i närheten. Hon känner nu att det varit fokus endast på utställningsträningen och att gå fint i koppel utan att dra, andra saker har blivit lidande som t. ex. inkallning. All kunskap är ju en färskvara.


Kramis

Vofsegull

Av Mia - 5 augusti 2007 21:35

I dag har jag fått bada ännu mera i havet då vi varit i Skummeslöv igen.

Jag vill hoppa i NUUU!

Så där ja, nu är allt som det ska.

I dag var vi riktigt många hundar på stranden. Små, stora, snälla och skälliga. Jag träffade en kompis från valpkursen, en Amstaff som faktiskt är snäll. Hon fick låna min spårlina så hon kunde busa i vattnet.


 När vi badat färdigt blev jag lös i magen och på vägen hem kräktes jag i bilen. Kanske skulle jag inte druckit av saltvattnet när jag badade.


Plask plask

Salma

Av Mia - 5 augusti 2007 21:31

HURRA!

Jag ska få gå på agilitykurs nu till hösten, tjoho! Jag fick en plats. Men det finns ett liitet OM och det är att man måste klara intagningsprovet som är nu på torsdag. Hunden D.v.s jag ska komma på inkallning när jag är bland andra hundar. Normalt sett borde detta inte vara ett problem men det kan ju hända att jag får ett fnatt.


Hopp och Skutt Salma

Av Mia - 5 augusti 2007 21:22

I går var vi ju på utflykt till denna fina ö. Husse och hans klubb snapphanedykarna skulle dit för att dyka så jag matte och barnen följde med.

 Åh vad jag är sugen på att hoppa i. Här kikar jag över relingen på båten.


Denna gången blev det ingen rundvandring utan bara sol och bad.


Skönt, skönt är det att simma.

När jag kom upp ur vattnet frös jag jättemycket så matte fick torka mig och sedan linda in mig i tre handdukar, mysigt.


När jag väl slutat frysa fick jag krypa in under handduken för att få lite skugga.

Tittut!

Kramar från Salma

Av Mia - 3 augusti 2007 19:54

Äntligen online igen....


Jaha hur blev det nu med vädret i onsdags?

Jo DMI hade rätt. Inget regn och lite sol, tyvärr också en hel del blåst. Men vi åkte till havet, hundbadet i Skummeslöv.

Stora härliga vågor var det.

På stranden ska hundar vara kopplade men inte alla fattar det tyvärr. En stor tysk schäfer terroriserade mig. Matte ville inte att vi skulle leka utan bara passera förbi på väg till människotoaletten. Dessutom är matte hysteriskt rädd för hundar som rusar fram mot mig särskilt stora. Det är ju så att man faktiskt inte kan veta om framrusande hundar är snälla och bara vill hälsa eller om de vill ha mig till lunch. Tysken, hundens ägare, lyckades inte kalla tillbaka sin hund direkt utan den kom fram flera gånger. Inte ens när ägaren fått hunden att komma kopplade han honom utan de fortsatte att leka med honom LÖS på stranden. När vi skulle gå tillbaka från toaletten var den fortfarande lös så vi fick gå en omväg ut i vattnet för att slippa "terroristen".

Lite mera bada...

Ja vad har mer hänt sen sist.

Jag har tränat på att stå snyggt och stilla och gå snyggt inför utställning. Jag har börjat träna på ett nytt trixs nämlingen att backa vilket är lite svårt. Jag vill gärna resa mig på bakbenen eller sätta mig ner i stället för att backa. Jag har lärt mig att göra en "tunnel", då går jag in under mattes ben framifrån vänder bakom henne och kommer fram igen.

 Häromdagen var jag ute på slingan och motionerade matte på en jogging runda. Matte sliter hårt medans jag travar vid hennes sida. På slutet av rundan när jag var trött tyckte matte att vi skulle galoppera. Hon ökade farten och sa åt mig att springa fortare. Tydligen är det så där hon behandlar folk (som t.o.m betalar för det) på gymmet.


 I dag fick jag gå till hundbutiken bredvid jobbet och köpa fredagsgodis. Jag valde ett fett stort älgben. Matte fick Helena som äger butiken att stoppa det i en påse för matte ville inte ta det i handen. Sedan hällde hon ut det på golvet på jobbet. SMASKIG GOTT var det!


 I morgon ska jag åka på utflykt till Hallands väderö, hoppas jag får bada mycket då.


Kramelikram

Salma delfin

Skapa flashcards