Alla inlägg under september 2007

Av Mia - 22 september 2007 21:02

Jag har så mycket spring i mina ben. När jag och matte gick en runda i skogen i eftermiddags släppte hon mig lös. Tjoho vad härligt det är! Jag satte av i högsta fart i vildaste glädjen. Men när matte kallade på mig kom jag tillbaka varje gång, duktiga mig. Vi lekte hopp upp på stubbar och balansgång på trädstammar. Tack Gudrun för att du fixade skogen till en härlig lekplats med massor av stubbar och nedfallna träd.

 Jag har blivit lite klippt idag också. Efter mitt godisfrosseri och rulleri satt det lite kletikladd här och där på min päls som inte gick att få loss på annat sätt än med saxen. Klorna blev även de klippta och idag var jag sååå duktig och gnällde inte en endaste gång.

 Nu ska jag gå ut en sväng.


Kram till alla!

Salma

Av Mia - 21 september 2007 22:57

I kväll när matte och minimänniskorna gick upp på ovanvåningen för att minisarna skulle sova gjorde jag ett kap. De glömde kvar sitt godis på soffbordet.....  Människogodis är inte som mitt hundgodis utan liksom lite kladdigare och sötare. Men O så gott det var!


VadÄrDetSomHängerIMittSkägg!

Salma

Av Mia - 21 september 2007 12:08

Vilken toppenlunch jag haft idag. Matte skjutsade mig till agilityplanen så vi kunde träna lite. Jag vill gärna bestämma själv i början vad som ska göras men då får jag inget godis. Så när jag lugnat ner mig efter ett tag så lyssnar jag på matte. Ett par frivarv var jag bara tvungen att ta men så fort matte kallar på mig och pekar på nåt hinder så kommer jag.

 Det som behövs tränas mer på är slalomen och vippen. Slalomen tog vi några gånger och då kör matte med godismetoden och lockar mig rätt. Men roligast är när jag får springa några hinder efter varandra så jag får upp farten.

 Nu ska jag vila mig under soffan.


Kramis

Salma

Av Mia - 20 september 2007 22:35

I dag har jag varit på Tails och köpt lite levergodis, torkad lunga och strupar. Passade på att busa med Fia också. Matte försökte fota oss men det var så svårt att stå stilla.

Tjoho vad roligt det är att leka !

Salma

Av Mia - 19 september 2007 21:26

 Så var det dags i kväll igen för agility. Jag är fortfarande lika toppad när jag får hoppa ut ur bilen. Det är ju så roligt att komma dit.

 I dag tränade vi på A-hindret, muren och en kombination med hopp, tunnlar, däck och långhopp. Kombinationen var jätterolig för då får jag springa en längre sträcka och ta många hinder på en gång. A-hindret funkade också bra och jag fixade kontaktfälten. Matte lägger locket nedanför så jag ska stanna upp och trampa på det. Vi passade även på att träna på slalomen ett par gånger och det gick bra, absolut inte perfekt, långt ifrån men matte var nöjd ändå. Muren var helt ny den har jag aldrig provat tidigare. Men för mig som har så mycket talang så var det inga problem alls. Under tiden när vi väntade på att det skulle bli vår tur vid de olika stationerna passade vi på att träna tricks. Lärde mig ett par nya faktiskt. I dag var både jag och matte på strålande humör och dagens träning var skitskoj.

 Matte har fått i läxa att lära sig att hålla ut armen bättre, hon är lite lat och drar in den för tidigt, vilket kan medföra att jag springer fel. Hon köpte också vår första agilitybok "Agility  klass 1" av Anita Axelsson. Hoppas den kan lära henne massor. Jag har sagt det förrut men säger det igen - jag ÄR en naturbegåvning och om bara matte lär sig styra mig så kan jag klara allt.


 Blivande agilitystjärnan?

Salma




Av Mia - 18 september 2007 23:42


Så här roligt tyckte jag det var när vi var ute efter jobbet. Först gick vi en runda på slingan och sedan fick jag springa lös på gräsmattan på Hässleholmsgården.

 Sen drog matte till gymmet och lämnade mig på jobbet. Och så här hittade hon mig när hon kom tillbaka.


God natt!

Salma

Av Mia - 18 september 2007 16:56

Ja idag är en riktig promenad-dag. Först går husse med mig tidigt på morgonen. 1 1/2 timme senare är det mattes tur innan vi ska till jobbet. Idag fick jag springa lite lös på slingan, härligt nu när det inte spelar så stor roll om jag badar i nån dyngpöl. Sedan stötte vi på en Belgisk vallhundshane som jag lekte lite med.

 En lång runda i skogen hann vi också med på lunchen och strax ska vi gå ytterligaren en sväng. På tisdagar jobbar matte på gymmet och då går hon en rejäl runda med mig innan hon ska dit. Numera får jag bli kvar på jobbet istället för att vänta i omklädningsrummet. Jag har det bättre på salongen där jag känner mig mer hemma. När sedan matte är färdig med spinnandet och bollrullandet (core kallar hon det) kommer hon och hämtar mig. Då brukar jag sova så gott.


Tjo !

Salma

Av Mia - 17 september 2007 11:55

Om man är hund som jag så är det roligt med utställningar därför att jag får uppmärksamhet, godis och träffar hundkompisar.

 Men för människorna då?

Min matte går upp mitt i natten (nästan) efter att knappt kunnat sovit nåt. Kör många mil och är jättenervös innan vi ska in. Ibland är hon sur när vi går ut ur ringen. Är detta kul?  Nej men ändå gör vi om det gång efter gång. I bland är hon ju faktiskt strålande glad.


 Och nu är det bestämt att vi kommer till Stora Stockholm. Pigan, tjejen som är anställd på mattes salong ska följa med. Min matte är lite annorlunda, istället för att bjuda personalen på julbord får de följa med på hundutställning. Undrar om de ska studera frisyrerna och få inspiration inför våren? Det är viktigt att man vidgar sina vyer för att få lite nytänkande i frisöryrket. Det gäller att ligga steget före som matte skulle sagt.


Kramis!

 Salmis

Ovido - Quiz & Flashcards