Alla inlägg under september 2007

Av Mia - 16 september 2007 15:53

...blev jag inte. Men har ändå haft en riktigt bra dag på utställningen i Bröndby. Jag vann mellemklassen med CK och kom fyra i Bästa tik, en liten fjuttig placering från certet.


Lite hoppfnatt hade jag i ringen men det gick ändå så pass bra att vi fick omdömmet velpreseneret i kritiken. Vill ni läsa hela kritiken hittar ni den på min hemsida


SnyggSalma

Av Mia - 15 september 2007 10:35

I morse blev jag anfallen av en sten. Den låg alldeles stilla och smög på mig i skogen. Men jag är en tuffing jag och skällde ut den. Åtminstonne var tuff där fram, bakbenen var något mindre tuffa, de skakade. Matte stannade och lät mig och stenen bli sams igen och faktiskt när jag sniffat lite på den så var den inte alls så farlig som jag trott.

 Har även blivit indragen i duschen för en tass och skäggtvätt, tydligen måste man ha rena tassar i Danmark. Matte har nämt att det ska bli lite putsning på pälsen med saxen senare idag.


 I går kväll tittade vi på en film på Tv med min namne Salma Hayek. Ja jag är faktiskt döpt efter henne. Det var husses ide´.......


Kramis

Salma

Av Mia - 13 september 2007 21:25

... blev jag idag..... på en skåpbil. Det skramlade när dörren stängdes och jag tände till och började vrålskälla. Likaså igår på agilityn blev jag arg och skällde ut en liten schnauzer som tuffade sig.

 Matte säger att hon inte fattar hur jag helt plötsligt blivit så sur. Vaddå inte fattar, matte hos er människor heter det PMS. Vad det heter hos oss hundar vet jag inte men symtomen är de samma. Minsta lilla irritationsmoment och det smäller.

 Ett annat sjå man har så här innan löp är att man måste kissa femtielva gånger när man är ute och går, helst uppe på stenar. Gäller detta för människor också?????


voff voff! 

Salma

Av Mia - 12 september 2007 22:45

I dag har vi tränat på handling, slalom och långhopp. Handlingen har jag inga som helst problem med så länge matte gör rätt ;-)  Det är där problemet ligger hos matte alltså. Nåja efter lite träning med framför och bakombyte så lyckades hon få till det något sånär.

 Däremot så är slalomen svår. Tidigare har vi använt koppelmetoden, där matte håller i kopplet och bromsar mig när jag går fel. I dag provade att ha en slags plastskenor som gör att man kommer rätt. Men det gick inte alls för mig, jag hoppade över dem. Godismetoden funkade bra, provade först att matte stod på ena sidan och instruktören på andra sidan och lockade med godis. Det gick bra. Sedan provade matte att vifta med handen och godisbiten och på så sätt leda mig rätt. Men vi behöver träna MYCKET på slalom det är helt klart.

 Långhoppet var jättekul. Först satt jag på ena sidan och matte gick till andra sidan och kallade på mig. Sedan sprang hon vi sidan om och till sist skickade hon mig framåt över hindret.


Godis är gott!

 Salma

Av Mia - 12 september 2007 15:34

Åh min matte bara tränar och tränar på att gå snyggt med mig. Ja hon får väl hålla på för det är ju hon som behöver inte jag. Jag kan gå snyggt bara hon gör rätt.

Full koncentration på matte och jag går snällt med.

Snälla matte nu vill jag inte mera idag. Nu får du vara nöjd, det går ju bra. Jag har ju inte ens bitit i dina pösiga byxor.

Kramelikram!

Salmis

Av Mia - 11 september 2007 22:38

Ikväll sprang jag på Da Vinci på slingan. Han är också en Lagotto och jag har inte sett honom sen jag var en liten valp. Vi busade lite.


 Annars har dagen inte inneburit några större händelser. Lite försiktig paniktovutredning har det blivit-för nu ploppar tovorna upp. Jag har sagt det förrut och alla Lagotto vet nog vad jag menar för precis när man är som snyggast så varar det en dag och nästa dag är pälsen full av tovor. Har man tur så prickar man in snyggdagen precis till en utställning och har man inte tur så prickar man in tovdagen. Jag hade min snyggdag i lördags.....


Svansvift!

Salma

Av Mia - 10 september 2007 19:49

I dag kom Hundsport i brevlådan och där är det ett reportage om domaren Nina Karlsdotter. Det är ju hon som ska bedömma mig på söndag i Bröndby!

 Hoppas nu matte läser artikeln noggrant så hon vet vad Nina gillar och inte gillar.

 Hoppas hon gillar mig på söndag!


Svansvift!

Salma

Av Mia - 9 september 2007 21:42

I dag har jag bara varit hemma, softat och gått långa promenader.

Vi har lekt hoppuppleken, superkul !

och så har jag gått lite balansgång

Sedan gick vi förbi sjön och min badplats men jag fick inte bada.....

Om jag flaxar lite med öronen så kanske jag kan flyga till vattnet.

Och så är det nu bevisat att jag är ett gosedjur.... lite stoppning läckte ut ur min rumpa.....


NalleSalma

Ovido - Quiz & Flashcards