Alla inlägg under november 2007

Av Mia - 19 november 2007 19:28

På lunchen idag gick vi till Hässleholmsgården för att leka.

Matte tog med en boll och kastade så att jag fick hämta den åt henne. Ganska bra byte om jag får säga själv -boll mot godis-. Vi har inte lekt denna lek så mycket tidigare dels för att matte har hört att hundar kan bli stressade av sånt här och dels för att jag har inte riktigt fattat att bollen ska tillbaka till matte. Men idag gick det bra!

 Sen blev det en kisserunda i skogen.


Boll är skoj!

Salma

Av Mia - 19 november 2007 11:23

Matte har ett projekt på gång för mig. Nämligen att kunna möta människor och människor med hund utan jag byr mig om dem.

 Just nu är jag ju inne i min lugna och lydiga period - perfekt för träning. Jag har fått gå lös i skogen och på slingan hemma ganska länge nu, och vid möte har matte alltid tagit tag i spårlinan för att undvika att jag springer fram och hälsar. Jag har alltid linan efter mig när vi går på ställen där vi kan möta folk. Mycket för att visa de mötande att hunden inte är lös i fall de är hundrädda.

 Idag gick vi på slingan i stan och där möter man alltid både hundar och människor. Istället för att ta tag i linan så sa matte till mig att gå fint. Gå fint betyder att jag ska gå fot intill hennes vänstra ben. Lite läskigt är det när hon inte håller i mig, så jag går fint och då får jag godis. Och vet ni vad inte en enda gång blev jag glad och sprang fram till de vi mötte.

 När jag ser att det kommer någon och jag går en bit framför matte så springer jag själv till tryggheten vid hennes ben. Gissa om min matte är nöjd med mig idag?


Duktiga

Sama

Av Mia - 18 november 2007 20:35

Trycka min nos mot mattes näsa och blåsa ut lite luft på henne. Sedan tar jag min nos under hennes händer och buffar lite. Troligtvis låtsas hon att hon sover så då tar jag min tass på hennes hand. Funkar inte detta så kommer finalen där jag tar tassen över hennes ansikte och då händer:

1. Hon säger åh Salma vill du kela lite och hon börjar klia mig.

2. Hon fräser och vänder sig om hårt insnodd i täcket så att jag inte kommer åt henne.

 Hoppas, hoppas att det blir 1:an.


Kelgrisen 

 Salma

Av Mia - 17 november 2007 19:04

Det är faktiskt sant, inga bus idag.

 På förmiddagen gick matte en jättelång skogspromenad med mig. Härligt !Jag fick vara lös och kunde springa och lukta där jag ville. Men så trött jag har varit efter rundan, har varit tvungen att vila mig nästan hela tiden.


snark snark!

Salma

Av Mia - 16 november 2007 20:17

Det börjar bli en vana nu, det där med att sno godiset i mattes ficka. I dag trodde hon att jackan låg säkert lite högre upp på torkställningen. Men jag är faktiskt ganska duktig på att klättra också, det står ju en stol i närheten som man kan ta till hjälp.


Ingenting är omöjigt.

Salma

Av Mia - 14 november 2007 20:01

Ännu en härlig och frostig dag med pyttelite snö. Här är lite bilder från en av dagens promenader.

Jag och Filippa leker med en pinne.

Ge mig en godis matte!!

I kväll gjorde matte en köttfärspizza, DRÄGEL DRÄGEL. Hon satte den på spisen och gick upp på ovanvåningen för att kalla ner barnen. Gissa vad som hände då?

 Salma åt upp den.

Salma blev skitsur för jag kunde inte nå den och gick in i sopskåpet (som matte glömt låsa), ja vi har har Lagottolås på det skåpet, och åt av de organiska soporna samt strödde ut lite på mattan.


 Jag har blivit klippt och fått öronen plockade på hår i dag. Kul ? Nej, men tydligen ett måste.


Buselibus!

Salma

Av Mia - 13 november 2007 20:16

Lilla Fia du är ju helt underbar. Puss puss.

Av Mia - 13 november 2007 20:14

Här är mer av Fia min vän.

Ovido - Quiz & Flashcards