Alla inlägg under januari 2008

Av Mia - 12 januari 2008 18:25

I morse när jag skulle ut och kissa kom denna lilla tjej gåendes på gatan. Matte bjöd henne på godis och kunde ganska snart ta tag i halsbandet. I örat finns ett nummer tatuerat men det ledde tyvärr inte till nån träff på skk. Matte ringde polisen men det kunde inte heller med hjälp av numret hitta henne i nåt register. Det har inte kommit in nån anmälan att en röd-vit drever? tik är saknad av någon. Matte har under dagen ringt polisen ett antal gånger men ännu är det ingen som saknar henne i Skåne, Halland, Blekinge eller Småland. Vår granne har ringt några jägare i trakten men ingen känner till något om denna hund. Inte heller i affären hade man hört talas om någon som saknar sin hund. Vi bor i en liten by med en mataffär där alla vet typ allt om alla.

Hej lilla vän!

 Hon har fått bo i vår grannes hundgård och i eftermiddags fick hon komma in i vår hall. Här hälsar vi på varandra genom gallret.

Såja jag lägger mig här så slipper du känna dig ensam.

 Jannike som vi kallar henne efter dagens namnsdag är en mycket lugn och tillgiven tjej.

 I kväll har Jannike fått åka till ett pensionat och nu håller vi alla tummar och tassar att hon ska få komma hem igen till sin husse eller matte.


Kramis

Salma

Av Mia - 11 januari 2008 20:00

Ja det är kanske nåt du funderat på. Jag har svaret.


 Se till att hitta ett ganska långt och högt staket. Gå under och in en bit. Sätt dig och bajsa. Din matte börjar då rota i fickan efter bajspåse, kollar åt vänster konstaterar att det är långt att gå runt staketet. Kollar åt höger och inser att det är lika långt det hållet.  Din matte är inte lat men det är mörkt ute och skulle hon gå runt behöver hon släppa blicken från bajset och därmed riskera att inte hitta den igen. Då är alternativet att klättra över staket den enda utvägen. Så långt är allt bra men just som hon svingar benet över staket knakar det till i jeansen och det är inte luft. Din matte blir förvånad och tappar koncentrationen från bajset så när hon väl är över går bajset inte att hitta.

 Resultatet blir ett par jeans mindre för din matte och en hundbajs på någons gräsmattan. Inte bra.....

Av Mia - 10 januari 2008 19:23

 I dag hann vi gå en extra lång runda på morgonen. Regnet öste ner men är man en Lagotto så skiter man i det.

 När vi gick på en grusväg så sprang det ett stort rådjur över vägen en bit bort. Då hände nåt konstigt i mig. Egentligen är jag ju jätterädd för rådjur men helt plötsligt spratt det till i benen och nåt i huvudet sa till mig att jaga, jaga, jaga. Matte sa Nej och trampade på spårlinan. Hon fick trampa ett par tre gånger på den innan jag fick stopp på benen. Jösses vilken tur att hon fick stopp på mig vad skulle jag gjort ifall jag kommit ikapp rådjuret. Sekunden efter var jaktinstinkten helt borta och vi kunde fortsätta som om inget hänt.


 När det sedan blev dags för lunchpromenad så sa matte att det får bli en kortare runda i dag för det regnar men vi kan hämta Fia så hon får följa med. När Fia är med gör det mig inte så mycket att rundan inte blir så lång för den blir ju så mycket roligare. Inne hos Fia var Ulla, Fias matte passade henne idag och inte kunde vi gå utan henne. Så med tre hundar och en rulle bajspåsar gav sig matte i väg. ( Oj vi glömde ju lämna tillbaka bajspåsarna Helena). Det måste ha sett fantastiskt ut när vi kom för alla människor vi mötte log. Matte var lite svettig i början när hon skulle hålla reda på alla koppel. Jag gick först och ser till att mitt koppel är sträckt, sedan kom Ulla som gick bredvid matte och sist Fia som är lite seg (skendräktig) i de små benen.

 Matte försökte fota oss men med tre koppel och tre hundar som går åt varsitt håll är det inte så lätt att sikta in mobilen i ett enhandsgrepp och få med alla på bild.

Det suddiga är jag, Fia i mitten och Ulla till höger.


I eftermiddag fyllde matte godis i min aktiveringsboll. Hur kul som helst var det att leka med den just idag. For rundor i fikarummet, rull rull och lite blandade småhopp över bollen.


Kramis

Salma

Av Mia - 9 januari 2008 20:02

I dag har jag badat i vattenpölar. Blötte först tassarna i en vattenpöl sedan gick jag igenom en geggpöl och då blev fötterna leriga. Då tyckte matte att jag skulle gå ner i en annan vattenpöl med renare vatten. Då passade jag på att doppa hela benen, magen och nosen. Ganska mysigt faktiskt.


 Träffade en boxerkille idag på lunchpromenaden. Jag försökte busa i gång honom  och han verkade mycket intresserad. Tyvärr tyckte hans husse inte att det skulle lekas just då och boxern lyssnade på sin husse och gick ifrån mig. Fy så trist, tur att min matte inte har sån pli på mig. Jag skulle aldrig kommit till henne om det var möjlighet till lek.


Ha det bäst - flodhäst!

Salma

Av Mia - 8 januari 2008 13:07

Matte har det lugnt på jobbet denna veckan. Det innebär extra lång lunch och extra lång promenad, jippie!

 Några små snösamlingar kan man fortfarande hitta att rulla sig i och helgens skönhet är ett minne blott. Så fort det kan gå från vacker till byracka. Skönt med lite paus i utställandet så jag får smutsa ner mig. Matte har fått blodad tand efter helgens framgång och vill ställa ut NUUUU!


 Tydligen ska det tränas på att inte busa i ringen. Hur sjutton gör man för att vara glad utan att hoppa???


 Kan det hänga på vilket godis jag får i ringen kanske? I Växjö hade vi torkad lunga som på en smakskala 1-10 ligger på en 7:a. Men då var jag seg. I helgen hade vi torkad blodkorv 10:a på smakskalan och det var för gott. Sedan hade jag ju min lugna period i Växjö/Stockholm (efter löp) och nu är jag i busperiod. Borde nog haft blodkorv i Växjö/Stockholm och torkad lunga i Göteborg........


Godis är gott!

Salma


Av Mia - 7 januari 2008 20:10

I morse gick jag och Fia rundan i skogen tillsammans. Trevligt! Sedan fick Fia vara hos oss på salongen en stund när hennes matte skulle handla. Jag var trött efter promenaden och hade tänkt ligga i min korg. Men när Fia hoppade upp i MIN mattes knä blev jag svartsjuk och ville vara med. Så jag hoppade upp där också. Lite trångt, men vi fick plats båda två. Sedan busade vi lite.

 På lunchen gjorde jag en härlig rullning i snön, sedan en till och en till. Åh så skönt! Sedan bestämde jag mig för en till men den skulle jag inte gjort för under snön var det en vattenpöl. Fy så kallt!!!

Åh så härligt det är med snö!!!

Kramis

Salma

Av Mia - 6 januari 2008 19:06

 Japp då var dagens utställning över och det gick ganska bra idag. Jag kom tvåa i unghundsklassen. Domaren var tuff och delade ut en hel del tvåor så vi var så glada över att få 1:a i kvalitet. Min kritik är superfin (finns på min hemsida).

 Jag hade väldans roligt i ringen och hoppade och busade med matte, det är ju så kul när man får så mycket uppmärksamhet =)

 Här är en bild, kolla i bakgrunden där min uppfödare Tina sitter. Ser det inte ut som om hon ber en bön för mig ? ;-)

Just i detta ögonblicket står jag snyggt - duktig fotograf som fångade mig just då på bild.


Hej Hopp!

 Salma

Av Mia - 5 januari 2008 20:42

Japp de är vad jag gjort idag. Matte har varit på My Dog utan mig. Hon har shoppat en sax som givetvis skulle provas i kväll på mig. Hon har tittat på freestyle, agility där mina fröknar Jeanette och Petra tävlade, årets hund och finalerna.


 Må så gott!

Salmis


Ovido - Quiz & Flashcards