Alla inlägg under februari 2008

Av Mia - 20 februari 2008 22:15

I dag kom pappersupplagan av Lokaltidningen där jag är med =)

Med lite tur (läs med hjälp av många vänner som röstar på mig) så kan jag vinna 500:- om jag blir vald till Göinges goaste jycke.


Vote for Salma!!!!!

Av Mia - 19 februari 2008 20:24

Nu börjar det sjunka in. Ha, jag har faktiskt ett cert. Såå häftigt!!!! *asg*

Salma

Av Mia - 18 februari 2008 19:58

Blodkorv gör mig till en bättre hund, i vissa lägen. Jag går mycket bättre tätt intill mattes ben och drar inte i kopplet om jag får en bit då och då. Jag kommer mycket snabbare på inkallning om jag får blodkorv. Kan det vara så att blodkorv gör hörseln bättre?

 Men ibland så blir jag bara alldeles för lycklig när jag vet att matte har blodkorv i fickan. Då hoppar och studsar jag och springer runt för att komma tillbaka och puffa på fickan eller handen.


Svansvift!

Salma

Av Mia - 17 februari 2008 19:18

Ja då är allt som vanligt igen. Jag har varit trött idag och vilat mycket. En lång skogspromenad har det blivit. Det bästa av allt är att jag fått äta av blodkorven som jag inte fick på utställningen =)

 Har även fått utstå en omgång med tovskär, sax och kam. Nej man hinner knappt hem från den ena utställningen förrän man ska upp på det där dumma bordet och förberedas inför nästa.


Nya fina rosetter fick jag ju igår. En röd/vit (cert) en vit (CACIB) och en gul/blå (BIM). Lite andra färger på de danska än de svenska.


Tack alla som grattat mig genom telefon, blogg och hemsida!


Salma

Av Mia - 16 februari 2008 16:00

Vet knappt hur jag ska börja....

Här kanske i sängen på hotellet där jag och mitt gosedjur Patric myser lite kvällen innan utställningen.

Så matte står jag fint nu.

Jag var på bushumör även idag så matte straffade mig med att inte ge nåt godis före eller i ringen. Naturligtvis fick jag till några snygga höga hopp ändå även om det inte är lika roligt när det inte finns godis i närheten.

Domaren kollar in mig noga.

Sedan kände han noggrant också. Under tiden han berättade kritiken kände han på mig. Så det blev inget uppställande framför domaren som man brukar göra.

 Jo men hur gick det då?

Bästa tik med cert och CACIB, HURRA!!!!!

Här är det dags för BIR och BIM. Vad den bruna hunden gjorde i ringen då förstod vi aldrig. Efter att jag och Bästa hanen Yduns Blue´s Enrico sprungit ett varv så bestämde domaren att jag blev BIM =)

BIR och BIM inte det bästa fotot Men vi får skylla på att vi inte är så vana vid att vinna och ställa upp oss för ett fint foto.

Kramis !

Salma

Av Mia - 14 februari 2008 21:43

Äntligen närmar sig lördag och utställningen i Odense, tycker matte i alla fall jag skiter mest i vilket. Vi åker i morgon förmiddag och ska bo på hotell en natt.

 Undrar om det finns hotellfrukost till hundar där?


Jag återkommer med en rapport när vi kommit hem.


Kramis

Salma

Av Mia - 13 februari 2008 22:38

I dag tvingade matte mig att hälsa på den otäcka mopsen. Han verkar skitskum och jag ville absolut inte gå fram till honom. Jag stod en bit ifrån med svansen mellan benen medans matte klappade och gullade med honom. Fia kom och morrade lite åt honom, men trög som han är fattade han ingenting utan stod där och viftade på svansen. Tydligen var han bara glad över att få nån slags uppmärksamhet av tjejer.


 Även i dag har Fia fått följa med hem. Redan efter lunch åkte vi till mitt hus. Matte skulle åka till IKEA och köpa ny soffa till fikarummet på jobbet. Så då fick jag och Fia ha hela huset för oss själva. Oj så mycket bus vi har hunnit med.


 I morgon ska jag provligga den nya soffan. Hoppas den är skönare än den gamla. Av någon anledning så var där stora hål i tyget på den gamla och en del stoppning fattades.


 Nu ska jag lägga mig! Hoppas att Fias mage ordnar till sig för hon luktar inte hallon i kväll precis.


Godnatt!

Salma

Av Mia - 12 februari 2008 20:25

I går och idag har jag genomgått mattes egenpåhittade mentaltest. Biltvättstestet hur reagerar en hund på att åka in i en maskintvätt för bilar. Ja givetvis sittandes inuti bilen.

 I går var det den stora bilen som skulle tvättas och jag klarade testet utan anmärkning. Matte däremot klarade sig inte lika bra hon blev både yr i huvudet och mådde illa.

 I dag var det så dags för den lilla bilen dvs. en något högre svårighetsgrad. Den är lättare och studsar mer i tvätten, har ingen som helst ljudisolering och så sitter man liksom lite närmare utsidan.....

 I detta testet fick Fia också följa med som stöd och jag fick komma fram i framsätet i stället för att sitta i bagaget.

Men hallå vad händer nu! Det är något som sprutar på bilen.

Fia spanar in "borsten" på nära håll, jag håller mig en bit ifrån.

Jo då vi blev båda mycket väl godkända.


Voff voff

Salma

Ovido - Quiz & Flashcards