Alla inlägg under april 2008

Av Mia - 14 april 2008 21:38

Här är min favoritplats.

Under sängen. Här lägger jag mig när jag vill vila och vara ifred. Mysigt.


salma

Av Mia - 13 april 2008 00:34

I dag var det lite av en examen i min rehabilitering av husse. Vi skulle gå runt sjön och det är 1 mil. Det gick bra husse blev godkänd så nu kan han börja jobba på tisdag igen.

 När vi kom hem stod matte och väntade i köket och det betyder oftas att något tråkigt ska hända, typ bad. Och mycket riktigt hon drog med mig till badkaret. Efter badet blev det noggrann tovutredning och jag hatar det. Klorna blev klippta, det kan jag stå ut med. Sedan skulle de åka bort och vad de inte märkte var att jag hade smitit ner i källaren. Så jag har tillbringat min lördagkväll i en kall mörk källare med blöt päls. Stackars mig. Men jag blev jätteglad när de kom hem igen och jag blev hittad.


Voff voff Vofsegull

Av Mia - 11 april 2008 22:00

 

Eftersom jag fått lite frågor angående mitt halsband så tänkte jag här berätta lite mer om det.

 Mitt halsband är gjort av bärnstenar och när de gnids mot hundpäls så blir de elektriskt laddade och det gillar inte fästingar. Det ska fungera lite olika beroende på vilken sorts päls man har. Funkar inte om man är nakenhund. På min päls har det funkat bra, fick endast ett par fästingar förra sommaren när jag använde halsbandet. Annars brukar jag få fästingar så gott som varje dag.

 Jag har provat Exspot och Frontline som man droppar i pälsen mot fästingar. Båda de preparaten funkade endast första gången jag hade dem. När behandlingen upprepades så kom fästingarna tillbaka. Dessutom så blir det fult i pälsen och det vill man ju inte när man ska ställas ut. En annan nackdel med dessa är att jag älskar att bada och då försvinner effekten.

 Jag har provat Scalibor men blev efter några veckor skakig i bakbenen. Vidare har jag provat naturfästinghalsband som funkade sådär, fick fästingar men inte lika många.

 Sedan hörde vi talas om bärnstenshalsbandet och det är både snyggt, effekivt och giftfritt. Man kan betälla det från denna sida www.elvingsson.com


Blää för fästingar!

Salma



Av Mia - 9 april 2008 21:23

Åh!! Husse idag kan jag väl få vara lite ledig och bara gotta mig på altanen i solen?

Blå himmel.

Mera blå himmel och sol.

Söta mig.

Tjingeling!

Salmis

Av Mia - 9 april 2008 19:22

Kolla denna länk. Jag är minsann nr 2 på årets racevinder (Lagotto) i Danmark. Inte illa jag får passa på att glädja mig så länge det varar.


Salmis

Av Mia - 8 april 2008 19:21

Har även idag varit hemma och tagit hand om husse.

Ska vi spela spel husse?

Jo minsann här gömde sig en liten köttbulle.

Sen var det dags för promenad i skogen.

Det här är min husse och det är detta knäet som jag rehabiliterar efter en meniskoperation.

Oj trädet ramlade!

Jag VILL bada!

Skönt att doppa fötterna lite efter promenaden.

Här torkar jag i solen efter fotbadet.

Världens bästa sjukgymnast - Husse har varit hos en annan sjukgymnast idag men dit behöver han inte gå mer, tack vare mig.

Kramis

Salma

Av Mia - 6 april 2008 21:37

I morgon och resten av veckan får jag inte följa med matte till jobbet. Det har husse bestämt. Jag ska nämlingen rehabilitera honom. Han har opererat menisken och mitt jobb är att gå ut och gå med honom. Vi har redan börjat nu i helgen med mysiga långpromenader.


Sjukgymnasten

Salma

Av Mia - 4 april 2008 23:31

...på att ta vad jag vill ha.

När matte renoverade fikarummet så satte hon in ett barbord som är högre än vanliga bord. Detta för att mat skulle få ligga i fred där utan att jag kom åt. Igår köpte matte en sallad till lunch från pizzan som ligger bredvid salongen. Till deras sallader får man pizzadegsbröd, mums. När jag var en liten valp fick jag en pytteliten fästing precis vid ögat och när matte skulle ta bort den fick hon muta mig. Det enda som fanns till hands då var pizzabröd. Detta gav mig smak på brödet och sedan dess gör jag allt för att komma åt det. Har t.ex grävt i soporna efter det.

 Hur som helst så låg det ett helt paket på bordet i morse som matte inte hade ätit upp igår. Hur jag kom åt det tänker jag inte avslöja men gott var det och mätt har jag varit hela dagen. Jag tog naturligtvis bort foliet som var runt först.


Rap!

Salma


Ovido - Quiz & Flashcards