Alla inlägg under juni 2008

Av Mia - 23 juni 2008 21:58

När vi gick på slingan i morse fick Dippa värsta spelet. Hon började springa som en galning kors och tvärs, in och ut ur skogen. Hoppade och studsade över stock och sten. Rätt som det var sprang hon rakt ut i skogen och försvann..... Då blev matte orolig - väldigt orolig - tänk om vi hade slarvat bort Dippa för alltid. Men några sekunder senare kom Dippa skuttandes lika glatt tillbaka. Puh!

 Resten av rundan fick Dippa gå kopplad.


 Sen åkte vi till jobbet och där har jag haft fullt sjå med att vakta min säng så att Dippa inte skulle ta den. Allt annat får hon låna av mig men inte sängen på jobbet. I och för sig är det inte så jobbigt att vakta den, jag passar på att sova under tiden.


 I kväll skulle matte testa att släppa Dippa lös i skogen och se om hon höll sig lugn som hon brukar när vi går där. Hon tänkte kanske att Dippa bara fick sånt där fnatt när man går på en motionsslinga och hon får för sig att här ska det minsann motioneras.

 Men nej då hon blev lika glad och studsig som i morse. Men nu hade matte bättre koll och ropade på henne innan hon stack för långt iväg. Dippa är nämlingen ganska duktig på inkallning så det funkade bra. Jag var också på min vakt och när hon sprang ut i terrängen så sprang jag efter och "hämtade" henne. Allt gick bra ändå tills vi om till den svarta bäcken.....

 Jag har ju badat i den ett antal gånger så matte bär alltid mig över den. Det borde hon haft gjort med Dippa också. Dippa gillar inte att bada i sjöar så matte trodde inte att hon skulle gilla att bada i bäcken, men det gjorde hon. Ja, även en brun hund blir svart efter ett dopp där.


Kramelikram

Salma


Av Mia - 22 juni 2008 20:41

 I dag har vi bara haft en slappedag. Men vi har i alla fall fått gå några promenader. Jag och Dippa börjar bli riktigt duktiga på att gå tillsammans, i början sprang vi på varandra och drog i kopplena. Men nu går vi bredvid varandra intill matte eller husses ben.

 Matte började igår att lära Dippa gå slalom mellan benen. Först var Dippa en katastrof, men det tog inte särskillt lång tid innan hon fattade grejen. Hon gör verkligen allt för godis, (precis som jag). Hon gör föresten allt för mat också (det gör inte jag). Så fort matskålen kommer på golvet börjar hon äta och snabbt går det. Jag brukar inte äta förrän flera timmar efter att maten serverades. Men nu är det andra bullar minsann för har jag inte ätit upp innan Dippa är klar så ställer matte undan min skål så att Dippa inte ska äta min mat också. För mig får hon gärna äta den, jag bryr mig inte.


Voff voff!

Salma

Av Mia - 21 juni 2008 22:30

I dag har vi varit i Torekov.

Jag ville helst sitta inne i förtältet.

Det blåste höga vågor och vatnet skvätte upp på oss. Jag Salma tog mig ett litet dopp i havet och det var så mysigt.

Och så skulle vi posera på stranden.... men jag ville till husse och drog mot honom.

... och då ramlade matte omkull. Dippa försöker trösta henne med en puss. Mmmm vad gott ;-)

Se pussen hjälpte matte blev glad igen, men Dippa ser ut att må illa..... Stackars Dippa vad skulle du på matte och pussa för?

Strandtjejer.

Slick på nosen.

Dippa har fått låna halsband och bricka med vårt telefonnummer och ett snyggt bärnstenshalsband av mig.

Åh vad trött man blir av havsluft.

Lite kli på magen behöver man också.

Underbara Dippa.

Hoppas denna veckan aldrig tar slut så vi måste lämna tillbaka dig.


Svansvift!

Salma

Av Mia - 20 juni 2008 23:12

Önskar Salma & Dippa

Av Mia - 19 juni 2008 22:54

 Nu så har Dippa kommit till oss på semester. Eller var det så att hennes familj skulle på semester så det är därför hon är här ;-).

 Det första hon gjorde var i att springa raka vägen ut i köket och äta upp min mat. Smart tjej, denna gången visste hon ju precis var matskålen stod. Matte tycker det är bra att jag får konkurens om maten så jag lär mig att äta upp den på en gång och inte låter den stå en dag eller två.

 I kväll har vi gått på igelkottjakt. Det finns massor av dem här runt omkring vårt hus. Tyvärr får vi inte vara lösa och jaga dem för matte, vi får inte ens lukta på dem eller komma i närheten :-(.


Tjingeling!

Salma o Dippa

Av Mia - 18 juni 2008 20:23

I dag på lunchen när jag var ute och promenerade med Fia så hände något märkligt. En hackspettsunge ramlade ner från en buske nästan rakt på oss. Jag fattade ingenting och bara gick vidare. Fia är ju lite äldre och klokare så hon följde efter den in i en häck när den kravlade sig iväg. Jag tror att Fia tänkte hjälpa den att flyga men det bara ramlade omkull och hade sig. Så vi fick helt enkelt lämna den i fred och hålla tummarna att den blir flygkunnig och kan sticka i väg och hacka i träd.


 Nu ska matte och jag kolla sverigematchen.


Kramis Salma

Av Mia - 17 juni 2008 21:36

Jag är en trött hund. Brukar bli det så här efter löpet. Vill bara sova och sova. Jag har börjat sova mer på rygg och det är faktiskt inte så tokigt. Orkade inte ens vakna när praktikanten (som nu inte är praktikant mer) städade i fikarummet. Jo föresten lite vaken var jag, i ena ögat i alla fall som höll koll på vad hon sysslade med.

 Efter jobbet sov jag på gymmet och där är det lite svårare att hålla ögonen stängda för instruktörerna springer in och ut hela tiden i omklädningsrummet. Ett fasligt knackande på dörren och en massa "ursäkta" och "förlåt, går det bra att jag kommer in". Ja nu är det inte mig de pratar med utan varandra. Det är ett sånt där unisex omklädninsrum....


Go natt!

Salma

Av Mia - 16 juni 2008 21:53

På vår Tv är det BARA fotboll just nu. Här ligger jag och husse och kollar in Österrike - Tyskland.

IN MED BOLLEN I MÅL, IN MED BOLLEN I MÅL!

Salma

Ovido - Quiz & Flashcards