Alla inlägg under november 2008

Av Mia - 11 november 2008 21:49

Ja idag har det inte hänt så mycket. Dagen började med att jag gosade med matte i sängen. Det är så mysigt att ligga på rygg med huvudet på hennes arm för då kommer hon åt att klia på magen.

 Sedan blev det promenad i skogen tillsammans med Dippa innan vi åkte till jobbet. På lunchen hann vi med en lite längre runda och just precis då, till mattes glädje, var det uppehåll i regnandet. Mig spelar det ingen roll om det regnar eller ej.

 I kväll kom Dippas matte och hämtade Dippa så nu är det Dippatomt hos mig. Men det finns nog en liten busfröken i Vinslöv som blev väldigt glad när mamma kom hem igen.


Kramis Salma

Av Mia - 10 november 2008 18:22

I dag har jag och Dippa busat i skogen. Efter gårddagen med alldeles för mycket sitta stilla i buren och i bilen så var det så skönt att få komma ut på långpromenad i skogen.

Full fart på Salma

Och här kommer Dippa.

Posera tillsammans.

Nere på stranden. Elaka matte hade bundit fast oss så vi inte kunde hoppa i vattnet.

Då får vi väl nöja oss med att sprätta i sanden.

Fina Dippa

 Söta Salma

När vi sedan närmade oss ett kärr så smet jag dit och hoppade i.

Det bästa jag vet är att jaga luftbubblor i vattnet. Om jag bara fick så kan jag hålla på i evigheter med detta.

Jag lyckades till och med få i Dippa i vattnet.

Men Dippa gick snabbt upp igen till matte. Då kopplade matte Dippa och gick iväg. Dippa blev orolig och tittade bakåt efter mig. Efter ett tag fick jag tvinga mig själv upp från vattnet och springa efter dem, för matte hade nog tänkt lämna mig där. När jag vet att jag gjort något fel så blir jag så där tramsigt sprallig och springer rundor runt matte så hon inte kan fånga mig och sätta på kopplet. I dag hann jag bara tänka tanken att jag skulle busa med matte sen sa Dippa VOFF och prejade mig i sidan. Då gick jag snällt till matte och ville bli kopplad. Det matte har kämpat med att få mig att göra i tre år tog Dippa en sekund att fixa. Gissa om matte är imponerad av Dippa?


Kramis Salma

Av Mia - 9 november 2008 21:22

 Igår gick bilen till Danmark med tre vackra Lagottotjejer.

Jag, Dippa och Ofelia

Oj vad det är svårt att "köra" tre st Lagotto!

Så där ja nu ser Ulrika ut att ha fått tillbaka kontrollen.

NEEEJ matte klipp inte av örat!!!!!

Sängen är vår! Ofelia fick ligga på golvet.

Snälla Salma busa med mig.

Tyvärr fick vi inte busa innomhus för ordentliga Dippa, hon sa till oss direkt att vi skulla lägga av med sånt trams. Leker göra man ute tycker Dippa.

Varför skaffa en papegoja att ha på axeln när man kan ha en Salma där? Ofelia funderar över vad jag gör på hennes matte. Jag ville ju bara komma lite närmare kylväskan som stod på ett bord bredvid.

I dag var det dags för utställningen. Jag fick en slät 1:a och kom 2:a i Åbenklassen :-)

Tack Ulrika & Ofelia för en jättetrevlig helg. Tänk att det fick plats två människor och två Lagotto i den lilla sängen =).

Kramis Salma

Av Mia - 7 november 2008 22:15

Matte packar, fixar och donar inför resan till Herning. Vi åker tidigt i morgon och plockar upp Ofelia med matte på vägen. Utställningen är på söndag och vi ska bo på hotell en natt.

 Dippa och jag vilar oss iform så klart i kväll. Jag ligger i min säng ....

.....Dippa ligger på min matte.

I dag har jag hjälpt en liten flicka som blivit riven i ansiktet av en annan hund att försöka komma över sin rädsla för hundar. Hon fick klappa och gosa med mig och det gick jättebra.


Voff voff och svansvift!

 Salma

Av Mia - 4 november 2008 21:04

Idag köpte matte några goda frallor som låg i en påse ovanpå micron på jobbet. När mattes kund kom och matte gick ut från fikarummet såg jag min chans att se till att brödet blev mitt. Lite högt upp var det förstås men inget är omöjligt för en Lagotto. Tyvärr råkade jag föra lite oväsen när jag skulle ta ner den så matte kom för att kolla varför micron skramlade. Jädrans skit - jag hann inte ens smaka.

Förlåt, förlåt matte jag ska inte stjäla bröd något mera. (I alla fall inte så att du märker det).

Vi kan väl bli vänner igen? Här har du tassen!

På lunchen hann vi ta en lite längre runda och när vi kom tillbaka fick jag en smaskig tjurmuskel att tugga på. Sen var jag trött och sov gott i korgen.

Hallå Matte! Ta genast bort den där blixten från mitt ansikte när jag sover!


Kramis

Salma

Av Mia - 3 november 2008 22:13

När Dippa bodde hos mig förra veckan kom jag på ett och annat. T.ex att det faktiskt inte är så dumt att äta upp maten med detsamma när den serveras och att äta två gånger om dagen istället för en gång.

 Att tvinga matte till kel på morgonen i sängen. Det var ju liksom lite trångt i sängen när Dippa var här och jag fick ju dela matte med henne. Nu när jag har matte för mig själv passar jag på att kela extra mycket.

 Att matte blir glad om jag går fot när vi promenerar. Jag gör det utan att hon sagt att jag ska och hon ser så lycklig ut då, liksom som om hon vore stolt över sin duktiga vovve.


Kram Salma - lite äldre, lite klokare.

Av Mia - 2 november 2008 19:02

I dag har jag varit i Växjö och ställt ut mig. Jag fick rött band och kom 3:a i öppenklassen. Vi var 9 st tikar i klassen och bara 3 fick 1:or och av dem kom jag sist. Ingen fick ck i klassen så då gör det ju inte så mycket att jag inte vann ;-). Jag menar att det skulle kännas trist att vinna klassen och inte få ck då kan man lika gärna komma trea ;-).

 

Ge mig godisen!

Domaren tar en närmare titt på mig.

Puss å Kram

Salma


Av Mia - 1 november 2008 18:39

Happy Halloween!

Ha en trevlig helg!

I dag har jag varit ute på äventyr. Jag matte och minimatte har åkt bussen till mormor. För oss som bor lite mer ute på landet är åka buss något som görs väldigt sällan.

Här väntar vi på att bussen ska komma.

Wow vilken bra utsikt!

Nu ska jag vila mig iform inför morgondagen och utställningen i Växjö.

Kram Salma

Ovido - Quiz & Flashcards