Direktlänk till inlägg 17 november 2010

Tryffel

Av Mia - 17 november 2010 13:12

Hej !


Nu är jag har igen   Sen sist har jag vuxit på höjden och är nu nästan som morsan. Men på bredden är jag inte som morsan än. Men det tar ju lite tid att bygga muskler   

Morsan har börjat på kurs, det var en antal år sedan hon fick gå på kurs. Då tränade hon agility, nu ska hon bli lydig haha. Hon har aldrig gått någon lydnadskurs tidigare och nu har hon kastat sig rakt in i en fortsättningskurs. Tanken är att hon ska lära sig momenten i Lydnadsklass 1 så hon ev. ska kunna tävla i det nu när hon inte kommer ställas ut så mycket. Duktiga lilla mamma klarade av första gången med glans och fick massor av beröm av instruktören som knappt ville tro att hon inte gått kurs innan. Jag fick ligga i buren och titta på och VÄNTA. När kursen var slut fick jag komma ut och hälsa lite på några av de andra hundarna. Jag fastnade för en stor Rottveilerkille. Han var superfin och lekte gärna med mig. 


 I dag har vi letet tryffel. Matte har köpt lite tryffel från kennel Gleska på Gotland och till nu  har vi tränat inne. Leken att sniffa tryffel innomhus går till så här: matte tar fram 3 äggkoppar och lägger lite tryffel under en. Sedan blandar hon dem som trollkarlar gör och ställer upp dem på rad. Sen ska vi gissa i vilken kopp tryffeln finns. Gissar man rätt vinner man en godis. Jag är bäst på den leken om jag får säga det själv.

 Men idag skulle vi hitta tryffeln utomhus och en bit ner i marken. Jag nosade och sprätte lite på marken men fattar inte riktigt vad jag ska göra sen. Morsan har lite svårt att hitta var hon ska gräva men när hon väl vet vart så sätter hon igång grävmaskinen. När hon hittat tryffeln tar hon den i munnen och skakar bort jorden, det är tecknet till matte att nu ska hon skynda sig att byta tryffeln mot en godis innan morsan äter upp den.


Kram kram Gila

 
ANNONS
 
Ingen bild

Tristan

17 november 2010 21:59

behöver ni tryffelassistans så säg till. kanske vill ni följa med på en dejt på gotland nästa höst?

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Mia - 4 september 2011 20:23

I helgen har jag matte och Gila varit på Öland. Helen och Totte kom också dit för att ha en mysig helg.  På fredagen kollade vi på Långe Erik och sedan blev vi klippta inför utställningen dagen efter.     Totte var så här snygg och blev Bästa han...

Av Mia - 6 juli 2011 23:03

Idag blev jag sugen på att bada i poolen.   Ska jag hoppa i eller inte?   Liten paus på kanten i väntan på att luftmadrassen ska komma närmare.   Surfing Lagotto. Men det är jobbigt att stå upp och hålla balansen så jag....   ...lägger m...

Av Mia - 25 juni 2011 08:06

Hej !   Min syster Elsa har kommit tillbaka. Ja över helgen i alla fall sen vill nog hennes familj ha henne tillbaka igen när de kommer hem från sin semester.   Fina syrran Elsa. När vi busar med varandra har vi en alldels speciell stil. Vi ...

Av Mia - 23 maj 2011 21:50

Mitt i natten till fredag kom min morbror Totte och lilla söta Arwen till oss. Under fredagen anslöt sig Ofelia, Alpina och Lovikka till vårt gäng. Errol och Marlon kom också förbi på en kort fika. Varför denna Lagottoansamling? Jo det har varit den ...

Av Mia - 6 maj 2011 11:15

Hej! Nu ska jag berätta lite om hur det går för mig på agilityn. Förra veckan fick jag inte åka för matte sa att jag var i höglöp så då fick mamma Salma följa med istället. De tränade kontaktfält, att springa på båda sidor om matte och starter. Sal...

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se