Senaste inläggen

Av Mia - 21 november 2010 14:13

Hej !


Mina tänder är starkare än mattes. Idag när jag blev glad över att matte kom hem så råkade mina tänder slå ihop med mattes tänder i ett skutt. En liten bit av mattes framtand gick av men på mina tänder syns inte en skråma.


 Elsa har varit här idag och vi har busat. Vi blir såå lyckliga över att se varandra och ligger helst i en enda hög och busar.

 

Åh vad vi älskar varandra!  Hon är som en gosig nalle syrran.  

  

Inte lätt att få snygga bilder på oss tillsammans men vad gör väl det.


Hopp å skutt!

Gila

ANNONS
Av Mia - 17 november 2010 13:12

Hej !


Nu är jag har igen   Sen sist har jag vuxit på höjden och är nu nästan som morsan. Men på bredden är jag inte som morsan än. Men det tar ju lite tid att bygga muskler   

Morsan har börjat på kurs, det var en antal år sedan hon fick gå på kurs. Då tränade hon agility, nu ska hon bli lydig haha. Hon har aldrig gått någon lydnadskurs tidigare och nu har hon kastat sig rakt in i en fortsättningskurs. Tanken är att hon ska lära sig momenten i Lydnadsklass 1 så hon ev. ska kunna tävla i det nu när hon inte kommer ställas ut så mycket. Duktiga lilla mamma klarade av första gången med glans och fick massor av beröm av instruktören som knappt ville tro att hon inte gått kurs innan. Jag fick ligga i buren och titta på och VÄNTA. När kursen var slut fick jag komma ut och hälsa lite på några av de andra hundarna. Jag fastnade för en stor Rottveilerkille. Han var superfin och lekte gärna med mig. 


 I dag har vi letet tryffel. Matte har köpt lite tryffel från kennel Gleska på Gotland och till nu  har vi tränat inne. Leken att sniffa tryffel innomhus går till så här: matte tar fram 3 äggkoppar och lägger lite tryffel under en. Sedan blandar hon dem som trollkarlar gör och ställer upp dem på rad. Sen ska vi gissa i vilken kopp tryffeln finns. Gissar man rätt vinner man en godis. Jag är bäst på den leken om jag får säga det själv.

 Men idag skulle vi hitta tryffeln utomhus och en bit ner i marken. Jag nosade och sprätte lite på marken men fattar inte riktigt vad jag ska göra sen. Morsan har lite svårt att hitta var hon ska gräva men när hon väl vet vart så sätter hon igång grävmaskinen. När hon hittat tryffeln tar hon den i munnen och skakar bort jorden, det är tecknet till matte att nu ska hon skynda sig att byta tryffeln mot en godis innan morsan äter upp den.


Kram kram Gila

ANNONS
Av Mia - 16 oktober 2010 22:07

Jag är faster, ja eller rättare sagt halvfaster. I dag har jag träffat Kotten vars farfar är min pappa. Det är lite rörigt i hundvärlden med släktskap men hoppas ni hängde med. De flesta Lagotto man träffar är man släkt med på något vis men det häftiga med Kotten är att vi ser väldigt lika ut.

  

Kan ni se vem som är jag?

Kotten är ca 2 månader yngre än mig, lika lång och lika hög, vi är nästan likadant tecknade. Det enda som skiljer oss åt är att han gillar mat en aning mer än mig och är lite tyngre, ja så har han snopp så klart.

  

En springbild på mig!

  

Och en till, att stå stilla är inte min grej!

Vet ni hur 500 tops + 2 gympadojjor utspridda på en dubbelsäng ser ut? Det vet min matte. Jag gillar gympadojjor för inuti dem sitter gympadojjefile'n. Det är en tunn fotformad delikatess som man kan ta ur skon och tugga i småbitar, bitarna går bra att svälja också om man vill.


  Gila

Av Mia - 1 oktober 2010 23:14

Hej !


Jag syrran och våra valpkurskompisar har varit på Gröngölingen och ställt ut oss.

   

Här står vi beredda att gå in i ringen.

  

Vegas i ringen.

  

Rufus som blev BIR-valp!

  

BIM-Valp blev min fina syrra Elsa. HURRA vad duktiga ni var! Både mamma Salma och jag är så stolta över er - och matte är nog ännu stoltare.


Sedan var det mammas tur att gå in i ringen med Filippa som handler. Det gick strålande!

  

BIR och BIG-reserv.

  

Elsa med sin matte.   

  

Salma hittade kantareller med lite hjälp av matte i vår trädgård.

  

Nysnaggad

  

Jag vägde mig i veckan och nu stannar vågen på 9,8kg. Snart tvåsiffrigt   och på höjden är jag nu nästan som min mamma.


För några veckor sedan lärde matte mig att hoppa upp på stenar i skogen. Det fattade jag genast att det var kul. Nu hoppar jag upp på varenda sten utan att matte ger mig kommando. Jag blir bättre och bättre på att hoppa högt och snart har jag bestigit alla stenarna i min skog.


Hopp och skutt

Gila

  

Av Mia - 4 september 2010 22:05

Idag har mamma, Guzzi och jag varit på utställning.

  

Här står jag fint framför domaren.

Busiga Guzzi skötte sig fint i ringen och han fick ett 1:a pris men tyvärr inget Hp för domaren tyckte att hans nos var för ljus.

  

 Jag skötte mig inte lika duktigt i ringen, hoppade och skuttade och lyckades dra ut huvudet ur kopplet och tog ett frivarv i och runt ringen. Sedan sprang jag tillbaka till matte som kopplade mig igen och poserandet kunde fortsätta. Trots mitt busiga uppträdande tyckte domaren att jag skulle belönas med Hp och bli BIR-valp.

  

Tillbaka i position igen efter frivarvet, matte har tagit ett fast grepp i nacken på mig.

  

Här är morsan och Guzzi inne i ringen på barn med hund.

  

Axel och Guzzi har perfekt kontakt. Bra jobbat killar!

   

Mamma Salma fick Hp och blev BIR visad av Filippa som även hon fick Hp för att hon var så duktig i ringen.  Matte är nog lite avundsjuk på det för hon har aldrig själv fått Hp i ringen haha. Jag blev även BIG 4:a och kom hem med 3 fina rosetter.

  

Puss å kram Gila   

Av Mia - 29 augusti 2010 22:08

Hallå Hallå!

 Nu har jag massor att berätta och börjar med fredagens händelser.  Vi var ute i svampskogen på morgonen och letade kantareller och det gick bra, en halv bajspåse fick vi ihop. MEN matte är inte bra på svamp och det visade sig senare på eftermiddagen när en svampkunnig person tittade på vår fångst att det inte alls var några kantareller, möjligen en kunde vara en kantarell. Gissa om matte var sur som lärt upp mig på FEL sorts svamp. Himla tur att hon inte åt upp dem.


 I går åkte jag bilen till Malmö för att sitta kvar i bilen. Hur trist var inte det! Matte gosade med Ofelias söta valpar och brydde sig inte alls om mig. På vägen hem så tyckte hon nog lite synd om mig ändå och vi stannade till hos min pappa Goffi och hans fru Tia. Ja tydligen hade han bara en kort affär med morsan och har nu gått tillbaka till Tia som han bor ihop med. Vi fick busa i en hundgård och det var spännande för det fanns fler hundar där som också ville vara med att leka.

 På kvällen åkte vi på kalas hos Stillman. Stillmans lillhusse fyllde år. Stillman är en petit basset griffon vendeen och ser ut så här.

  

Han är väldigt söt och otroligt busig. En vecka yngre än mig är han och vi gillar att busa med varandra. Stillman är starkare än mig men får jag tag på hans öra så har han ingen chans. Igår hade han knappt några tänder i munnen så han kunde inte bita tillbaka.


 I dag var det dags för valpkurs igen och vi skulle spåra i skogen. Matte sa till instruktören att jag inte fattade nånting av spår och bad om handledning. Vaddå inte fattar???? Jag var skitduktig idag och gjorde ett fantastiskt arbete med nosen och hittade grejen hur lätt som helst. Även andra spåret gick kalasbra och på väg tillbaka från det hittade jag riktiga kantareller. Snacka om att Gila fick revanch   

 När vi kom hem kom min bror Guzzi. Han skulle klippas och hur taskigt är inte det att han ska stå uppe på ett bord och jag får vara under VI VILL JU LEKA.

  

Men det blev tid för bus också.   Å vad det var roligt att träffa honom igen.

  

Efter klippningen blev det ringträning. Jag och Guzzi skuttade mest rundor för ingen av oss har tränat på utställning innan.

 I kväll har jag varit supertrött och sovit som en stock.


Spårhunden Gila   

Av Mia - 25 augusti 2010 22:03

Det kan hända mycket på kort tid om man lämnar mig ensam hemma.

  

Resultatet av mitt arbete med en sko och en toarulle.

 

Buskul!

Gila

  

Av Mia - 25 augusti 2010 09:33

Så idag skulle jag få prova att spåra igen utan störning. Matte gick iväg utan morsan och mig med snitslar och saker. Sedan skulle vi få gå en kisserunda medans spåren la sig. När vi passerat där spåren började med en bra bit släppte matte oss lösa. Då sticker morsan i full fart bakåt och kör ett av spåren som matte gjort. Klantigt matte att du inte tänkte på att min morsa är lite för smart för dig. Nåja matte fick stopp på morsan innan hon tog det andra spåret också och vi kunde gå vidare, denna gång i koppel.

 Efter en stund kom matte på att vi skulle leta tryffel och vi gick in i granskogen och blev frisläppta. Morsan har grävt upp några tryfflar förrut med hjälp av Tristan som är tryffelgud. Men hon behöver lära sig att fixa det på egen hand. Men det blev inget tryffelsök för helt plötsligt hittade matte en kantarell och då tyckte hon att vi skulle lära oss att hitta fler. Vi fick lukta på kantarellen och varje gång nosen snuddade vid den fick vi godis. Inte dumt alls faktiskt det kan man ju stå ut med. Men nu gällde det inte bara att lukta på den plockade kantarellen utan vi skulle lukta på andra som fortfarande satt fast i marken för att få mer godis. Inte för att skryta men jag var duktigare än morsan på kantareller. Matte var tvungen att peka på svamparna innan morsan luktade på dem men jag luktade, grävde och till och med la mig på dem alldeles själv. Matte var nöjd med mig men sa något om att förfina tekniken så att det inte blev svampstuvning redan i skogen.

 Sen var det dags för mitt spår. Morsan fick vänta i bilen. Det gick inte jättebra men en liten förbättring och till sist hittade jag min älsklingsanka och fick godis av matte.


Sniff sniff

Gila   

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se