Senaste inläggen

Av Mia - 19 augusti 2010 21:42

I går hade matte tappat bort saker i skogen igen och jag skulle hitta dem. Morsan fick stå bunden och jag skulle lukta på marken. Det gick inget vidare. Jag lyssnade bara på morsans gnäll vid stolpen och kunde inte koncentrera mig. Jag slapp hitta den andra saken, det fick morsan göra. Hon for fram som en racerbil med matte hängandes i kopplet bakom. Naturligtvis hittade hon grejen lätt som en plätt. Nästa gång ska jag få prova utan störning iform av morsan.


Sniff sniff

Gila  

ANNONS
Av Mia - 18 augusti 2010 17:39

Det var kanske en knasig rubrik men jag ska förklara hur jag menar. Morsan ska på utställning till helgen och idag skulle hon klippas. När mamma står på klippbordet ligger jag alltid under och håller henne sällskap. Och det är då som det snöar, vit fin mammapäls faller från bordet ner på mig. Jag fångar tussarna i munnen, tar chansen att bita på lockarna utan att mamma morrar åt mig som hon gör annars när jag nafsar i pälsen. Mysigt är det att ligga där och ha mammadoft på och runt sig.

 

Kram Gila

ANNONS
Av Mia - 15 augusti 2010 14:40

Idag har jag varit i skogen med valpkursen. Vi skulle prova att spåra. Så här gick det till:

Vänta i bilen när matte går iväg.

Matte kommer tillbaka och fikar.

Hund ut ur bilen in i skogen.

Skogen luktar matte.

Matte har tydligen tappat bort en av mina leksaker och när jag hittar den blir hon jätteglad och jag får korv.

Sedan in i bilen och vänta igen och allt upprepas en gång till.


Hur kan matte vara så klantig och tappa min leksak i skogen två gånger på samma förmiddag? Inte nog med att min matte är konstig, Elsas matte (Elsa är min syrran och vi går på samma kurs) är minst lika knasig men istället för leksak tappade hon sin t-shirt.


Nu är jag trött och måste vila mig extra mycket för det är jobbigt att leta rätt på saker i skogen.


Sniff sniff!

 Gila

Av Mia - 12 augusti 2010 22:05

Hej hallå bloggen !


Idag har jag blivit något mindre, min päls har blivit klippt. Lite tråkigt att stå där på bordet men jag har förstått att det inte är lönt att tjafsa om det. Försökte ett par gånger med att lägga framtassarna om mattes hals och kramas som människor gör. Men även om matte gillar mina kramar så ska det tydligen inte ske när det ska klippas.

 Jag och morsan fick vara själva hemma några timmar idag och när matte och minimänniskorna kom hem igen hade de med sig en konstig grej. Grejen heter elbas och det är lillhusse som ska lära sig att spela på den. Jag skällde några gånger på förstärkaren men när den bara fortsatte att låta och vara stilla så bestämde jag mig för att den nog inte var farlig. Nu spelar både matte och lillhusse Smoke on the water för fulla muggar och tror att de är rockstjärnor.   

  

Snygga lilla mej   

  

Hoppelihopp 

  Tack å hej !

Gila

Av Mia - 11 augusti 2010 23:16

Jag är världsbäst på att hjälpa till att bädda sängen. Jag springer rundor på täckena så att de ska bli platta, rullar mig lite på dem och gräver i dem. Jättefint blir det om jag får säga det själv. Matte tycker nog att jag är duktig men hon tycker inte att jag ska göra det just när hon bäddar på sitt sätt. Men det är ju då det är roligt.....

 

Puss å kram

SuperGila

Av Mia - 9 augusti 2010 22:03

Nu vill jag också komma till tals jag har massor att berätta. Mitt namn är Gila, Kryllans Gila och jag är dotter till Salma. Jag är så klart ingen vanlig liten Lagottotjej utan alldeles unik (lika unik som alla andra).

 Jag är den enda av mina två syskon som inte är född hemma. När det var min tur att titta ut i världen fick brorsan och syrran åka på en vetevärmare i en korg tillsammans med matte och morsan till djursjukhuset. Jag menar hur skulle det se ut att jag som är så himla unik skulle födas som de andra, nej då jag hade en annan plan. Fast jag ska väl erkänna att min plan var att inte komma ut alls, jag la mig på tvären i morsans mage och stretade emot allt vad jag kunde. Det var så varmt och mysigt där inne i magen och jag hade ingen tanke på att lämna det trygga boet.

 När jag kommit ut fick jag ligga i mattes bh tills morsan var ihopsydd och kunde åka hem med oss. Det var den 30 mars 2010.

 

 Jag ska bli rumsren säger människorna. Och ni ska veta att jag verkligen försöker att hålla rummen rena. Men i kväll kom matte på mig precis när jag höll på att röja undan bevisen för att hålla rummet rent. Matte säger att jag är äcklig som äter bajs och så tar hon upp pluttarna med en bit toapapper och slänger i vita stolen med vatten i. Som tack för hjälpen att röja undan bevismaterialet fick matte en blöt puss på munnen av mig.

 Trots att jag orsakat ett 15 cm långt ärr på morsans mage vet jag att hon älskar mig. Särskillt de gånger hon hjälper mig att röja bevismatrerialen innan matte hittar dem känner jag moderskärleken.

 

 Puss å kram

den alldeles unika Gila

  

Av Mia - 16 oktober 2009 22:23

Vi har fått vårt kennelnamn Kryllans godkänt av FCI.

Därför har matte gjort en helt ny hemsida som ni hittar här www.kryllans.se

Min gamla sida kommer att finnas kvar i rymden men inte uppdateras likaså denna blogg.


Allt nytt om mig kommer ni att hitta på den nya sidan och vi blir jätteglada ifall ni skriver en hälsning då och då i gästboken.Skrattande


Puss & Kram Salma och Mia

  


Av Mia - 26 september 2009 17:34

Idag har jag varit på inoff. utställning med lillmatte.

  

Kolla in vilken pokal och fina rosetter vi vann!

Men för att ta det från början så blev Ofelia barnen Alpina och Zigge BIR o BIM valpar. GRATTIS GRATTIS ! Skrattande

  

Zigge BIM och Alpina BIR

  

Sedan blev jag BIR och Max blev BIM

När det sedan blev dags för gruppfinal så orkade inte lillmatte mer så då fick matte hoppa in och visa mig. Det var 8st hundar i grupp 8.

  

Och jag kom på en reservplats.

 

Kram Salma

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se