Senaste inläggen

Av Mia - 6 maj 2009 21:12

I dag kom ett brev från danska kennelklubben. Mitt championat hade blivit godkänt den 4 maj =). Nu har matte kopierat brevet och skickat in till svenska kennelklubben för att det ska registreras där och samtidigt ansökt om svenskt championat.


Kram Salma

ANNONS
Av Mia - 4 maj 2009 15:06

I dag när jag och matte gick på skogspromenad fick jag upp ett fantastiskt spår. Som tur var gick jag lös och kunde lätt sticka iväg mot doften. Öronen blev döva och näsborrarna fladdrade, matte kom allt längre bort. Långt borta hörde jag matte ropa, hon var säker på att jag fått korn på något djur. PUCKOMATTE! Hon vet ju att jag inte har någon jaktinstink när det gäller kaniner, rådjur och sånt. Det var då hon ändrade sig och med stolthet tänkte att jag nog fått korn på tryffel.

 När jag varit borta ett tag kapitulerade matte och gick efter mig för att se vad jag tagit vägen. När hon fick syn på mig med nosen långt nere i marken spred sig ett leende på hennes läppar.

-Åh min duktiga, duktiga Italienska tryffelhund, tänkte matte. Sedan såg hon mitt fynd. En hög med pizzasallad.....

 Vem sjutton slänger pizzasallad en bra bit in från en skogsstig? Visserligen är det skåneleden men vem tar med pizza på vandring?`

 Jag blev kopplad och vi gick hemåt igen. I min mage låg massa god pizzasallad och två cigarettfimpar. Vilken lycka!


Kram Salma - äkta italienare.

ANNONS
Av Mia - 27 april 2009 19:42

Det är mysigt att rulla sig på gräset, men gräset är nog mest mossa. Tittar man noga på bilderna så ser man hur mossig jag är.

Lite tugg på en pinne.

Jag ser nästan lite farlig ut.

Kram Salma

Av Mia - 26 april 2009 21:44

Då har vi landat igen efter förra helgen och livet som champion är faktiskt inte så illa. För det är precis som livet var innan vi åkte till Danmark, haha.

 Jag har sprungit tre mil med husse denna veckan och det känns i min kropp minsann. Jag har badat i dammen på Hässleholmsgården och blivit alldeles svart. Jag har varit på fotboll med lillhusse. Ja och allt det där vanliga som jag brukar göra.


Kram Salma

Av Mia - 21 april 2009 19:46

Oj nu är det mycket......

Efter lite påtryckningar från andra att jag borde blivit SUCH i söndags också har matte varit i kontakt med SKK. Jo minsann, jag är välkommen att ansöka om svenskt championat när jag fått bekräftelsen från Danmark. Matte trodde att jag var tvungen att vinna ett cert till i Sverige efter att jag blivit Dansk champion men har man vunnit cert efter 24 månaders ålder så räcker det.

 Alltså borde jag fått TVÅ PÖLSER i söndags och inte bara en.

Salma dubbelchampion :-)

Av Mia - 20 april 2009 19:20

Idag har Tristan tagit med mig på tryffeljakt i min skog. Tristan sniffar och gräver och hittar tryffel. Jag sniffar, gräver lite där Tristan grävt och med lite tur sprätter jag fram en tryffel.

Här gräver jag och Tristan försöker fånga tryfflarna som jag sprätter bak.

Hallå!!! Finns det några tryfflar här!

 -Kom igen nu Salma, säger Tristan, skicka hit en tryffel.

En tryffel som jag lyckades hitta.

Visst var vi vackra i ringen igår jag och Tristan men vackrast är vi i skogen när vi jobber med det som vi är avlade för - tryffeljakt.


Kram Salma

Av Mia - 19 april 2009 21:50

Oj vilken underbar helg vi har haft. Jag och Tristan tog med våra mattar till Danmark.

Här har vi precis kommit fram till stugan som vi bodde i.

Oj vilken blomma!

Vi bodde alldeles intill en sagoskog där marken var täckt av vitsippor och bokarna hade musöron.

Här lyssnar jag på en hackspett.

Här poserar jag på en stubbe.

Men nu var det inte det här jag skulle berätta om utan att jag vann mitt tredje danska cert och blev Dansk Utställnings Champion på den nationella utställningen i Hedensted.

Jag blev BIM och BIR blev Lapinlumon Diamante. Domare var Rajko Rotner.

Hannah firar Tristans championat med att äta domarens kaka.

Jag och Tristan fick varsin pölse.

Två nyblivna DK champions badar i Stora Bält.

Åh vad skönt med en sandrullning!


Kram Salma Champion

Av Mia - 13 april 2009 20:11

I dag har jag och husse sprungit runt sjön, det är 1 mil. Men när vi kom hem fick jag ingen morot som jag brukar. Husse sa att de var slut. Hur kan morötterna ta slut? Matte fick åka och handla så jag fick den lite senare. Sedan har jag suttit på gräsmattan och tittat när matte fönat gräsmattan. Lövblås säger hon att det heter, jag tycker det är ett otäckt monster.


 I kväll blev jag badad och nu får jag inte skita ner mig innan söndag - suck.


En annan sak som är tråkig är att mitt favoritställe under lillmattes säng inte finns mer. Hon har fått en ny stor säng och under den har de satt stora plaskbackar så jag inte kan komma in. Men jag börjar så smått vänja mig vid att ligga i sängen istället. Lillmatte är ju så liten så hon ligger bara i ena hörnan av sängen så det finns gott om plats för en trött Lagotto också.


Nu är det bara en vecka kvar innan anmälningstiden för Skånespecialen för Lagotto Romagnolo går ut så glöm inte att anmäla er.


Puss å Kram

Salma

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se